Ege Postası
Geri

Cami önünde gösteri yapan aşırı sağcıların sayısı 10'u geçmedi

Almanya'da genel seçim öncesi eylemlerini arttıran aşırı sağcı Pro Deutschland, Duisburg’da gerçekleştirdiği eylemde de umduğunu bulamadı. Aşırı sağcı grubun eylemci sayısı onu geçmezken, karşı gösteri yapanların sayısı 300’ü...
Cami önünde gösteri yapan aşırı sağcıların sayısı 10'u geçmedi
Haberler / Dünya
30 Ağustos 2013 Cuma 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da genel seçim öncesi eylemlerini arttıran aşırı sağcı Pro Deutschland, Duisburg’da gerçekleştirdiği eylemde de umduğunu bulamadı. Aşırı sağcı grubun eylemci sayısı onu geçmezken, karşı gösteri yapanların sayısı 300’ü aştı. Duisburg Merkez Camii ve yeni göçmenlerin yerleştirildiği yerlerde toplanan Pro Deutschlandlıların karşısına çıkanlar arasında Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger de yer aldı.

2005 senesinden bu yana Almanya’nın siyaset arenasında yer almaya başlayan Pro Deutschland partisi üyeleri dün ülkenin ve Avrupa’nın en büyük camii olan Duisburg Merkez Camii önünde toplanarak gösteri yaptı.

Gösterilere karşı Duisburg şehrinde bulunan diğer parti ve sivil toplum kuruluşları da karşı protesto için bir araya geldi. “Biz Duisburguz” adı altında oluşturulan birlik adına yapılan açıklamaları Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link, Rheinhausen Prostestan Kilisesinden Heiner Augustin, Birliğin Müdiresi Angelika Wagner, Alman Sendikalar Birliği ( DGB), bölge sakinleri ve KRV Milletvekili Rainer Bischoff yaptı.

Birlik yaptığı açıklamada Duisburg halkı olarak renkli, barışçıl, hoşgörülü ve şiddetsiz bir beraberlik istediklerini vurgulayarak bölge halkını sağduyulu olmaya çağırdı. Karşı gösteriye 300’den fazla insan katıldı.

Aşırı sağcı Pro Deutschland’ın eylemine katılanların sayısı ise onu geçmedi. Aynı gösteriyi Romanya ve Bulgaristan’dan gelerek bir kampa yerleştirilen yeni göçmenlerin kaldığı Duisburg Rheinhausen’daki yerleşim biriminde de gerçekleştiren aşırı sağcıların lideri Lars Seidensticker Almanya’da yaşayan yabancıların ülkeyi sömürdüğünü öne sürdü.

Doğu Avrupa ülkeleri Romanya ve Bulgaristan’dan gelen yeni göçmenlerin de bu kervana katıldığını söyleyen aşırı sağcı, bu insanların burada her türlü rahatsızlığı verdiğini, Almanya’nın iç ve dış görüntüsünü, hatta imajını bozduğunu iddia etti.

Seidensticker, “Yabancıları, özellikle de Almanya’da yaşayan Türkleri entegre etmekte zaten güçlük çekiyoruz. Şimdi bir de bu Bulgar ve Rumenler gelerek yasa dışı olayları artırdılar. Almanya’da ne kadar işsiz, suça karışmış ve dil öğrenmeyip entegre olmayan yabancı varsa hepsi sınır dışı edilmelidir.” dedi.

22 Eylül’de gerçekleşecek genel seçimlerde 16 eyaletten 13'üde seçime girme hakkı kazanan Pro Deutschland, Hamburg, Tühringen ve Schleswig Holstein’da seçime girme hakkı kazanamadı. Bu zamana kadarki seçimlerde en fazla yüzde 1,2 oranında oy alan parti en yüksek oy oranına Almanya’nın eski başşehri Bonn'da yüzde 5'le ulaştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası