Ege Postası
Geri

Merkel, Suriyeli mültecilere kucak açılmasını istedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkeye gelecek 5 bin Suriyeli mülteci için halka hüsnü kabul çağrısında bulundu. Mittelbayerische gazetesine konuşan Merkel, Almanya’nın imkanlar el verdiği derecede mültecilerin yanında olacağını söyledi....
Merkel, Suriyeli mültecilere kucak açılmasını istedi
Haberler / Dünya
30 Ağustos 2013 Cuma 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkeye gelecek 5 bin Suriyeli mülteci için halka hüsnü kabul çağrısında bulundu. Mittelbayerische gazetesine konuşan Merkel, Almanya’nın imkanlar el verdiği derecede mültecilerin yanında olacağını söyledi. Merkel, "Onların neler yaşadıklarını herkes biliyor." dedi.

Suriye'den 5 bin kişiyi kabul eden Almanya’ya ilk mülteciler Eylül ayında gelecek. Merkel, 2012 yılından bu yana Almanya’nın Suriye’deki savaş mağdurlarını 340 milyon Euro gönderdiğini açıklarken, hükümetin İnsan Hakları Sorumlusu Markus Löning de bütün AB ülkelerine mülteci alımını artırmaları çağrısında bulundu.

AB ülkelerini Almanya gibi dayanışmaya çağıran Löning, "Avrupalılar olarak bir bütün halinde insaniyetimizi göstermek zorundayız." dedi. Suriye’deki durumun nasıl gelişeceğine dair bir bilginin olmadığına dikkat çeken politikacı, kısa zaman içinde daha fazla para ve yardım malzemesine mi yoksa daha fazla mülteci kabulüne mi gerek olduğu konusunda karar verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Eyaletlerin içişleri bakanlarında da çağrıda bulunan Löning, şüpheli durumlarda da mültecilerin lehine karar verilmesini istedi. Hür Demokrat Partili politikacı, "Kaçmakta olan birçok insanın yanında evrakı bulunmuyor. Bu insanlara daha çok anlayış göstermeliyiz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası