Ege Postası
Geri

Rus senatör: ABD müdahalede kararsız, Suriye’de Libya senaryosu uygulayacak

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslar arası İlişkiler Komisyonu üyesi İgor Morozov, ABD’nin Suriye’ye doğrudan müdahale konusunda kararsız olduğunu, Suriye lideri Beşşar Esed’in görevi bırakması için psikolojik baskı...
Rus senatör: ABD müdahalede kararsız, Suriye’de Libya senaryosu uygulayacak
Haberler / Dünya
30 Ağustos 2013 Cuma 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslar arası İlişkiler Komisyonu üyesi İgor Morozov, ABD’nin Suriye’ye doğrudan müdahale konusunda kararsız olduğunu, Suriye lideri Beşşar Esed’in görevi bırakması için psikolojik baskı uyguladığını söyledi. Morozov’a göre Esed’in devrilmesinin ardından radikal unsurlar iktidara gelecek ve bunlar başta Kafkaslar olmak üzere, Rusya’nın güvenliğini tehdit edecek.

Libya’da olduğu enformasyon ve psikolojik baskı yöntemleri kullanılarak Esed’in görevden ayrılmasının hedeflendiğini kaydeden Morozov, “Özgür Suriye Ordusu ve diğer savaşan muhalif gruplar Esed sonrası yönetime gelecek. Ancak ABD’nin doğrudan müdahalesinde büyük sorunlar var. Suriye ordusu hala hareketli. Ülkenin büyük çoğunluğunda kontrolü elinde bulunduruyor. İyi eğitimli ve donanımlılar.” uyarısında bulundu.

SAVAŞ PLANLANANDAN UZUN SÜRER

Füzelerle yapılması planlanan saldırıda hedefler Suriye hava ve kara gücü, Esed’in idari binaları ve diğer stratejik unsurlar olacağını belirten Rus senatör, “Suriye güçleri de bir savunma stratejisi geliştiriyor. Bu da savaşın planlanandan çok daha uzun sürmesine neden olabilir.” dedi.

Amerikalıların Suriye’de yaşanacak savaşın sonuçlarını tam olarak tahlil edemediklerini savunan Morozov, “Afganistan ve Irak örnekleri ile birlikte Suriye’de yaşanacak savaş sonrası ABD Ortadoğu’daki jeopolitik pozisyonunu kaybedebilir. Suriye’nin düzenli ordusu yeterince güçlü. Hizbullah 2-4 bin militanlar Suriye yönetimine destek veriyor.” ifadelerini kullandı.

Radikal unsurların iktidara gelme ihtimalinin çok yüksek olduğu uyarısı yapan Morozov, Libya’da uygulanan senaryo sonrası Amerikan Büyükelçisinin öldürüldüğünü hatırlattı. Rus senatör, “Müdahale Suriye’ye istikrar getirmeyecek. Sonuçları tüm bölgeyi ve dünyayı etkileyecek. Esed rejiminin yerine kaos gelecek. Bölgeye yerleşecek militanlar Kuzey Kafkasya’yı ve doğrudan Rusya’yı tehdit edecek.” öngörüsünde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası