Ege Postası
Geri

Alman adalet bakanı: NSU raporu, yeni dönem için ev ödevleri içeriyor

Almanya'da Federal Meclis’in Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı nihai raporun genel seçimlere de etki etmesi bekleniyor.Federal Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, raporun eylül ayındaki...
Alman adalet bakanı: NSU raporu, yeni dönem için ev ödevleri içeriyor
Haberler / Dünya
30 Ağustos 2013 Cuma 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da Federal Meclis’in Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı nihai raporun genel seçimlere de etki etmesi bekleniyor.

Federal Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, raporun eylül ayındaki genel seçimlerle oluşacak yeni dönem için yapılması gereken ev ödevlerini içerdiğini ifade etti.

Berlin’de Yabancı Gazeteciler Cemiyeti’nin üyeleri ile bir araya gelen ve soruları cevaplandıran Leutheusser-Schnarrenberger, raporun konuyla ilgili kendi tutumunu doğruladığını söyledi. Bakan, “Bu rapor bizim daha neleri değiştirmemiz, nerelerde reform yapmamız gerektiğini gösteriyor. Önümüzdeki dönem seçimlerden sonra oluşacak hükümet ve meclis bu görev ile karşı karşıya olacaktır.” dedi.

Leutheusser-Schnarrenberger, özellikle istihbarat örgütlerinin takip ettikleri çevrelerde kazandıkları muhbirler konusunda açık ve net bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

‘SPD-YEŞİLLER KOALİSYONUNUN ŞANSI SIFIR’

22 Eylül’de yapılacak genel seçimle ilgili gelen bir soru üzerine ise bazı anketlerin partisini yüzde 7’lerde gösterdiğine dikkat çeken ve Hür Demokrat Parti olarak Hıristiyan Birlik partileri ile beraber yürüttükleri hükümetin devamı için çalışacağını söyleyen bakan, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller’in koalisyon kurma şansının sıfır olduğunu belirtti.

Leutheusser-Schnarrenberger, alternatifin ya büyük koalisyon olduğunu ya da SPD/Yeşiller ve Sol Parti’den oluşacak sol bir koalisyon olduğunu ifade etti. Fakat hiçbir parti Sol Parti ile koalisyona sıcak bakmıyor. SPD ile ortaklığa sıcak bakmadıklarını da söyleyen Adalet Bakanı, Saarland Eyaleti’nde bunun denendiğini ve başarılı olmadığını söyledi.

Leutheusser-Schnarrenberger, SPD’nin Otto Schily döneminde yaptıklarına dikkat çekerek, bu parti ile vatandaş hakları konusunda anlayışlarının çok farklı olduğunu ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası