Ege Postası
Geri

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, işbirliği için Çin’de

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Çin’de bir dizi temaslarda bulundu.OKA yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet 1-6 Eylül tarihleri arasında Çin’in değişik şehirleri ile Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde bir dizi temaslarda bulundu....
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, işbirliği için Çin’de
Haberler / Dünya
6 Eylül 2013 Cuma 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Çin’de bir dizi temaslarda bulundu.

OKA yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet 1-6 Eylül tarihleri arasında Çin’in değişik şehirleri ile Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde bir dizi temaslarda bulundu.

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan Orta Karadeniz bölgesinin Çin ile ekonomik ve kültürel konularda işbirliğini geliştirmek, iyi uygulama örneklerini yerinde ziyaret etmek amacıyla gerçekleştirilen ziyaretlerin verimli geçtiği kaydedildi.

Teknik ziyaretlerde ortak çalışma imkanları araştırılarak, ilerleyen dönemlerde dış ticaret, turizm, lojistik, teknoloji geliştirme bölgeleri ve fuar ile tanıtım imkanları konusunda ilerleyen dönemlerde bilgi paylaşımında bulunmak üzere prensip birlikteliği sağlandığı belirtildi.

Türk heyetinin temasları kapsamında Hong Kong’taki Türk Başkonsolosluğu ziyareti, Hong Kong Yatırım Ajansı ve Hong Kong Ticari Kalkınma Konseyi, Hong Kong Limanı Kalkınma Konseyi ve Hong Kong Merkez Ticaret Odası ziyareti ve temasları, Türkiye’nin Guangzhou Başkonsolosluğu ziyareti, Guangdong Türk İşadamları Derneği (GUTİAD) ziyareti, Guangzhou Şehir Merkezi incelemeleri, Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği ziyareti ve Pekin’deki Zhongguancun (Silikon Vadisi) ziyareti bulundu.

Heyette, Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, Çorum İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt ve OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası