Ege Postası
Geri

Ortadoğu’nun ilk timsah parkı Dubai’de yapılacak

Ortadoğu ülkeleri arasında ilk timsah parkının Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de inşa edileceği bildirildi. Dubai Belediyei ile Fransız White Oryx Yatırım firması arasında imzalanan yaklaşık 2.8 milyon dolarlık anlaşma...
Ortadoğu’nun ilk timsah parkı Dubai’de yapılacak
Haberler / Dünya
29 Haziran 2013 Cumartesi 02:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ortadoğu ülkeleri arasında ilk timsah parkının Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de inşa edileceği bildirildi.

Dubai Belediyei ile Fransız White Oryx Yatırım firması arasında imzalanan yaklaşık 2.8 milyon dolarlık anlaşma ile timsah parkı iki yıl içerisinde tamamlanacak. Açıklamaya göre, parkta toplam 200 adet timsah yaşayacak. Ziyaretçiler, suni olarak hazırlanan ortamda 220 milyon yıldır dünya üzerinde yaşayan timsahların yüzmesini, sürünmesini ve suya dalmasını izleyebilecek.

Çöl iklimine sahip olması nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri’nde tabi ortamda herhangi bir timsah yaşamıyor. Timsahların hepsinin farklı ülkelerden temin edileceği ve ilk timsahın Madagaskar’dan geleceği öğrenildi. Yetkililer bu nedenle birçok zorlukla karşılaşacaklarını ve en büyük sıkıntının da iklim olduğunu belirtti. Uzmanlara göre 32 derecede sadece erkek timsah doğarken 32 derecenin üstünde ya da altında sadece dişi timsah doğuyor.
Yılda yaklaşık 10 milyon ziyaretçi çeken Dubai’de yaz aylarında sıcaklık 45 dereceyi geçiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası