Ege Postası
Geri

Rum eğitimcilerin yüzde 80'i Güney Kıbrıs'ta ırkçılık olduğunu savunuyor

Rum eğitimcilerin yüzde 80’i Güney Kıbrıs’ta ırkçılık olduğunu saptadıklarını belirtti. Eğitimcilerin yarısı üçüncü ülke vatandaşı mülteciler aleyhine ayrımcılık yapıldığını savunurken bir yarısı da Rumların bu kişilere...
Rum eğitimcilerin yüzde 80'i Güney Kıbrıs'ta ırkçılık olduğunu savunuyor
Haberler / Dünya
28 Haziran 2013 Cuma 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rum eğitimcilerin yüzde 80’i Güney Kıbrıs’ta ırkçılık olduğunu saptadıklarını belirtti. Eğitimcilerin yarısı üçüncü ülke vatandaşı mülteciler aleyhine ayrımcılık yapıldığını savunurken bir yarısı da Rumların bu kişilere kötü davranmadığı görüşünde.

CARDET isimli uluslararası araştırma merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre; 10 Rum eğitimciden 6’sının mültecilerin Rum ekonomisine yardımcı olmadığına inandığını ancak buna karşın Rumların yapmadığı işleri yaptıkları için faydalı olduklarına inandıklarını belirtti.

Araştırmaya göre, üçüncü ülke vatandaşları arasında kendilerini rahat hissedip hissetmedikleri sorusuna eğitimcilerin yüzde 11,3’ü az; yüzde 33,8’i oldukça; yüzde 15’i çok ve yüzde 8,8’i çok fazla cevabını verdi.

Görüşüne başvurulanların ezici çoğunluğu üçüncü ülke vatandaşlarının Rumlarla aynı haklara sahip olduğunu kabul ederken, bu kişilere karşı duyguları sorulduğunda yüzde 46’sı üçüncü ülke vatandaşı mültecilere üzüldüğünü ancak yüzde 70’i bu kişilere hiç güvenmediğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası