Ege Postası
Geri

Otomobil hediyeli Sonsuz Nur yarışması hafta sonu yapılacak

Mersin Eğitim Gönüllüleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (MEDER), Mersin Valiliği işbirliğinde 'Herkes O'nu Okuyor' sloganı ile düzenlediği Hz. Peygamber'in hayatını okuma yarışmasının sınavları pazar günü yapılacak. 63 okulda...
Otomobil hediyeli Sonsuz Nur yarışması hafta sonu yapılacak
Haberler / Güncel
18 Nisan 2013 Perşembe 17:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin Eğitim Gönüllüleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (MEDER), Mersin Valiliği işbirliğinde 'Herkes O'nu Okuyor' sloganı ile düzenlediği Hz. Peygamber'in hayatını okuma yarışmasının sınavları pazar günü yapılacak. 63 okulda yapılacak sınavın yetişkinler kategorisindeki birincisine otomobili 30 Nisan'da Tevfik Sırrı Gür Stadından düzenlenecek törenle verilecek.

MEDER Başkanı Ali Yazgan sınavla ilgili Atılhan Otel'de düzenlediği basın toplantısında insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 2 ay önce 'Herkes O'nu Okuyor' sloganı ile yarışmayı başlattıklarını söyledi.

Başvuruların 30 Mart itibariyle sona erdiğini ifade eden Yazgan, yarışmaya başvuran okur sayısının 48 bin 248 kişi olduğunu kaydetti. İlköğretim okullarının Rahime Kaya'nın ''Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed (sav)', liselilerin, Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz', üniversite öğrencileri ve yetişkinlerin ise Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'Sonsuz Nur' adlı kitabından girecekleri sınavın 21 Nisan günü saat 11.30'da 63 okulda gerçekleştirileceğini vurgulayan Yazgan sınav sorularının ise İstanbul merkezli profesyonel bir ekibe hazırlattırıldığını söyledi. Sınav sorularının basımının da Mersin dışında gerçekleştirildiğini ifade eden Yazgan okullardaki dağıtımının da sınav sabahı gerçekleştirileceğini kaydetti. Katılımcıların sınav başvuru formlarını mersinonuokuyor.com adlı internet sitesinden çıkaracaklarını ifade eden Yazgan, yarışmacıların sınava gelirken nüfus cüzdanı, sınav başvuru formu ile kalem ve silgilerini yanlarında getirmelerini istedi.

    Sınav sonunda dereceye girecek her sınıfın öğrencilerine 63'er hediye verileceğini ifade eden Yazgan, Sonsuz Nur'dan yarışmaya girecek yetişkinler kategorisinin birincisine ise Boranlar Otomotiv tarafından Fiat Linea marka bir otomobil hediye edileceğini kaydetti. Yazgan, dereceye giren her kategorideki ilk 5'i ile otomobili kazanan kişinin ödüllerinin ise 30 Nisan'da Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlenecek törenle verileceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası