Ege Postası
Geri

Oyunlarla dostluk kuruldu

Avrupa Birliği (AB) -Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat & Müzeler Hibe Programı kapsamında “Tarihin Tanıkları Oyuncaklar” projesi kapsamında yapılan festivalde Polonyalı ve İzmirli çocuklar bir araya geldi.
Oyunlarla dostluk kuruldu
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Eylül 2012 Cuma 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-  İzmir hak ettiği uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kongreler, fuarlar, festivaller, kültür, sanat ve spor organizasyonlarını ülkemize kazandırarak kentimize vizyon kazandıran Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, dünya çocuklarını  da ülkemizde konuk etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Avrupa Birliği (AB) -Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat & Müzeler Hibe Programı kapsamında “Tarihin Tanıkları Oyuncaklar” projesi kapsamında gerçekleştirilen Oyun ve Oyuncak Festivali ‘Çık dışarıya çık’ temasıyla başladı. İzmir Kültürpark Fuar Kaskatlı Havuz Yanı’nda yapılan açılışa Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan başta olmak üzere proje ortağı Polonya’nın Kielce Oyun ve Oyuncak Müzesi yöneticileri, Kielsalı ve İzmirli çocuklar ile vatandaşlar katıldı. Çocukların büyük sevgi ve ilgisiyle karşılaşan Başkan Tartan, sevgi, kültür ve barışın toplumları yakınlaştırdığını söyledi. “Toplumların temel yapı taşı kültürdür. Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyoruz. Barış, sevgi ve kardeşlik içindeyiz. Bugün burada bunu net bir şekilde görüyoruz. Polonyalı ve Anadolu’nun dört bir yanında İzmir’e gelen çocuklarımız çok güzel anlaşıyorlar. Bu projeyi gerçekleştirmekten çok mutluyuz. Bütün İzmirli çocuklarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

 

“Tarihin Tanıkları Oyuncaklar” proje ortağı Polonya Kielce Müze Müdürü Maciej Obara, Konak Belediyesi’nin kendilerini ortak seçerek AB Projesi’ne dahil olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “İlk buluşmamızda Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ndeki etkinliklere katıldık, İzmirli çocuklar da birkaç ay önce Kielce’ya gelerek bizim etkinliklerimize katıldılar. Çok keyifli ve yararlı buluşmalar oldu. Şimdi üçüncü kez bir aradayız. İki ülke çocuklarıyla bir arada olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Üç gün sürecek etkinliğe coşku içinde katılım gösteren İzmirli ve Polonyalı çocuklar gün boyu eğitmenler eşliğinde ip atlayacaklar, tahta bacaklar üzerinde yürüyecekler, top, yakartop, seksek, dokuz kiremit gibi sokak oyunları oynayacaklar. Sanatsal faaliyetlerinde yapılacağı etkinlikte origami sanatını kullanarak kağıt katlayacaklar, resim çizecekler, kaşıktan kukla yapacaklar. Etkinlik çerçevesinde Polonyalı konukların İzmir’i daha yakından tanımaları için İzmir ve çevresi de gezdirilecek.  

Proje kapsamında 25-27 Eylül tarihleri arasında da Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda ‘Müzeler, Oyunlar, Oyuncaklar ve Çocuklar’ konulu akademik sempozyumlar düzenlenecek. Sempozyuma İzmir, İstanbul, Ankara ve Polonya’dan konusunda akademik kariyer yapmış Türk ve Polonyalı uzmanlar katılacak.

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası