Ege Postası
Geri

Özel'den Tire'de 'mal varlığı' talimatı: Atkı genel merkezde duracak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programının ikinci gününde Tire’de halk buluşmasında Tire Belediye Başkan Adayı Hayati Okuroğlu'na 'mal varlığını as' talimatı verdi. Özel açıklamasında, "Hayati Başkan mazbatasını alacak, belediyeye gelince devir-teslim için gelecek. Girmeden önce cebindeki kağıdı belediye girişindeki kapıya asacak. O kağıt mal varlığı kağıdır. Neyi var neyi yok bileceğiz. Bütün CHP'li belediye başkanları göreve geldikleri gün, belediyeye girerken mal varlığını asacak. Her sene asacaklar. Bakacağız, o maaş ile o iş olur mu? Bizim başkanlara güvenimiz tam, onların kendilerine güveni tam. O mal varlığında artış varsa hesabını millelte vermek onların borcudur. Biz birileri gibi, belediye başkanlığı yapıp zenginleşmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Özel'den Tire'de 'mal varlığı' talimatı: Atkı genel merkezde duracak
Haberler / Politika
13 Mart 2024 Çarşamba 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programının ikinci gününde 5 ilçe halk buluşmaları gerçekleştiriyor.

CHP lideri Özel’in ikinci gün programında ilk durağı Ödemiş oldu. Özel Ödemiş programının ardından Tire’ye geçti. Özel’e, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda Tireli vatandaş katılım sağladı.

“HAYATİ GİBİ GENÇLERE EMANET”

Tire İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün İzmir’deyiz. 5 yerde miting yapacağız. Hava kapalı nerede yağmur yağacak derken Tire’ye geldik. Otobüsün üzerine çıkarken yağmur başladı. Benim memleketimde yağmur berekettir. Gelecek güzel günlerin habercisidir. Biz Tire’yi memleketimiz biliyoruz. Bu benim 10 yaşından beri büyüdüğüm memleketim İzmir’de 2 gündür büyük bir heyecan paylaşıyoruz. 31 Mart’ta yerel seçimler var. Tire’de büyük bir heyecan var. Tire, 39 yaşında adayımız Hayati Okuroğlu’na belediyeyi teslim etmek için gün sayıyor. Hayati Başkan mali müşavir, çalışkan bir arkadaşımız. Gençlik kollarından geliyor ve Tire’nin bir evladı. CHP’nin İzmir’de 40 yaş altındaki 12 gözbebeğinden bir tanesi. Tire’nin gençlerine onu emanet etmeye geldim. Bu partinin ilk genel başkanı cumhuriyeti genel başkanlara, MYK’lara, milletvekillerine, askerlere emanet etmedi. Atatürk Cumhuriyeti Hayati gibi gençlere emanet etti. Biz de Hayati’yi Atatürk’ü seven herkese emanet ediyoruz” dedi.

İTTİFAK SANDIKTA

Tire’de İYİ Parti ile yapılan ittifakı hatırlatan Özel, “Geçen seçimlerde biz Tire’de ittifak yaptık. Tire’de CHP’liler, Cumhur İttifakı gelmesin diye Tire’yi İYİ insanlar yönetsin diye ittifak yaptılar ve oylarını çekinmeden verdiler. Biz o ittifakı Ankara’da yapamadık. Birlikte olmalıyız, ‘kaybettirmemeliyiz’ dedik. O ittifak Ankara’da kurulmadı ama Tire’de sandık başında vicdanlar bir araya gelecek ve Tire ittifakı kurulacak. Hayati belediye başkanı olacak. Anketlerde Hayati başkan 4 puan önde gidiyor. Tire’de halkçı bir belediye olsun diyen kim var, bütün Tire Hayati Başkanı destekleyecek” ifadelerine yer verdi.

KOCAOĞLU’NA SELAM

Tire Süt Kooperatifinden bahseden Özel, “Tire’de bütün Türkiye’nin örnek aldığı Tire Süt Kooperatifi başarı hikayesi var. Kooperatif cumhuriyetin geçmişinde çok önemli yeri olan ve Ecevit’in partimize emanet ettiği ve güçsüzlerin güçlülere karşı bir araya geldikleri bir yönetim biçimi. Güçlü şirketlere karşı güçsüz çiftçilerin, köylülerin bir araya gelip birlikte kazandıkları bir model. Bu tip işlerin öncüleri oluyor. Tire Süt Koopertatifi diyorsak Aziz Kocaoğlu’na kocaman bir selam yolluyoruz. Aziz Başkan, Tunç Başkanımıza devretti. O da 1 Nisan itibariyle Tirelilerin, İzmirlilerin takdiri ile görevi bir başka güçlü kooperatifçiye, kırsal kalınma ile ilgili projeleri olan ve bu konuda heyecanla gün sayan birisine büyükşehir belediyesini devredecek. Tugay sizin için çalışacak” ifadelerine yer verdi.

ÇİFTÇİNİN 178 MİLYAR ALACAĞINI VERMEDİLER!

Çiftçilerin sorunları üzerinden AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen Özel, “Tireliler, siz alnının terini toprağa damlatan, ortadan bereket fışkırtan o bereket ile çocuğunun rızkını sağlayan haramdan ve yalandan korkan çalışkan insanlarsınız. Bu ülkede en büyük sorunlardan biri çiftçinin çektikleri. Genç cumhuriyet kurulduğunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk çiftçileri eğiterek Türkiye tarımını kalkındırmayı tercih etti. Bu ülkenin birinci cumhurbaşkanı, ‘köylü milletin efendisidir’ dedi. O partinin neferleri olarak hepimizin inancı çiftçinin, köylünün yine milletin efendisi olması gereğidir. Biz birileri gibi, ‘al ananını da git’ demeyiz. Çiftçinin derdiyle dertlenir, sorunlarını çözmek isteriz. Türkiye’de çiftçilerin en önemli sorunu dünyanın gördüğü bir gerçeği bugünkü yöneticilerin görmemesidir. Avrupa    Birliği fonların çoğunu tarımı destekleme projelerine veriyor. Kanuna göre milli gelirin yüzde 1’i çiftçilere verilmek zorunda. Bu yüzde 1’in karşılığı 263 milyar ediyordu. Çiftçiye 85 milyar verdiler. Alacak 178 milyar. Bu parayı küçük bir para gibi düşünmeyin. Kur korumalı mevduat hepimizin sırtından zenginlere verilen fark. Faizi alıyor , dolar çıkarsa farkını aramızdan alıyor. O paranın toplamı 152 milyar. Köprülere geçiş garantisi vermiş ödediği para 162 milyar. Size vermediği para bu paralardan fazla. 178 milyarı 5’li çetelere, holdinglere veren çiftçiye gelince ‘al ananı da git diyen’ Recep Tayyip Erdoğan’a sanıkta hesap soracağız” ifadelerine yer verdi.

ACI REÇETE!

Ekonomi üzerinden iktidarı eleştiri yağmuruna tutan Özel, “Mayıs ayında oy isterken, ‘verin oyu enflasyon nasıl düşürülür, mazot nasıl düşürülür’ diyordu. O gün mazotun litresi 19 liraydı. Bugün mazotun litresi 42 lira oldu. Nasıl tarlaya gidesin, nasıl hasat yapasın, nasıl ürünü toplayasın? 42 lira mazot ile çiftçi perişan oldu. Çiftçiler 31 Mart’ta seslerini yükseltmezlerse 1 Nisan’dan sonra daha kötüsü kapıdadır. Ne diyorlar ‘kemer sıkacağız, acı reçeteler içeceğiz, sıkı para politikalarına geçeceğiz...’ Sen hiç acı ilacı 5’li çetelerin, patronların içtiğini gördün mü? Sen hiç zenginlerin kemer sıktığını gördün mü? Kemeri yine emekliye, işçiye, çiftçiye sıktıracak. Kendisi bin odalı sarayda keyif çatacak. 31 Mart’ta bu iktidara gücümüzü göstereceğiz” diye konuştu.

TİRESPOR ATKISI GENEL MERKEZDE DURACAK

Tire Belediye Başkan Adayı Okuroğlu’na Tiresporu soran Özel, “Hayati başkan, Tirespor’a sahip çıkacak mısın? Bu atkı Ankara’da odamda duracak, başkanımız geldiğinde çıkartacağım; ‘Ne oldu Tire Spor’un hali?’ diye soracağım” dedi.

"TİRE'NİN YOL SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ" 

Bu seçim genel seçimin ardından yapılan ilk seçim. O günden bugüne hayat pahalandı. Eğer 1 Nisan günü değişen bir şey yoksa çok daha çileli günler gelecek. 31 Mart'ta Hayati'yi seçerseniz, incirinize, kestanenize depolanması ve pazarlanması aşamasında sahip çıkacak projeleri yapacak. Hayati Büyükşehir Belediyesiyle birlikte toprak mahsülleri ofisi eksik olduğu için tahılların depolanmasıyla ilgili soruna çare arayacak. Büyükşehir ile birlikte Avrupa Birliği fonlarına başvuracak. Organize sanayinin su sorununu da çözmek içinbb İZSU ile birlikte projeler yapacak. Aziz Kocaoğlu'nun buralara yaptığı en önemli iş, tarla yollarının kaymak gibi asfalt yapılmasıydı. Bu yollarda bozulmalar var. Önümüzdeki yaz Tire'nin yol sorununu çözüyoruz. Tire merkezdeki otopark sorununun çözülmesini ve organize sanayi bölgesinde dar gelirlilerin yaşadıkları mahallelerde kreş sorununun çözülmesini Tugay ve Okuroğlu el ele çözecekler. Onları Tire'ye emanet ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

MAL VARLIĞI TALİMATI!  

Hayati Okuroğlu'na göreve geldiği gün 'mal varlığını as' talimatını veren Özel, "Hayati Başkan mazbatasını alacak, belediyeye gelince devir-teslim için gelecek. Girmeden önce cebindeki kağıdı belediye girişindeki kapıya asacak. O kağıt mal varlığı kağıdır. Neyi var neyi yok bileceğiz. Bütün CHP'li belediye başkanları göreve geldikleri gün, belediyeye girerken mal varlığını asacak. Her sene asacaklar. Bakacağız, o maaş ile o iş olur mu? Bizim başkanlara güvenimiz tam, onların kendilerine güveni tam. O mal varlığında artış varsa hesabını millelte vermek onların borcudur. Biz birileri gibi, belediye başkanlığı yapıp zenginleşmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

TİRE-BELEVİ YOLU SÖZÜ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise konuşmasında, “Tire’yi ne kadar çok sevdiğimi duymuşsunuzdur. Ben burada 2 sene genç bir doktor olarak hizmet etme onuruna sahip oldum. Tire o günlerde her şeyiyle çok güzeldi. Bu yağmurlu havalarda burada bizimle birliktesiniz. Çok daha güzel Tire ve çok daha güzel bir İzmir için beraberiz. Bizler nasılsa çok konuşuruz ben de kendimi ev sahibi saydığım için uzatmayacağım. Şunu bilmenizi isterim, ben 1 Nisan’dan itibaren Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. O günden itibaren Tire’nin altyapısı, üstyapısı, yolları, çiftçisi, emeklisi, öğrencisi bize emanet. 1 Nisan’dan itibaren yeni bir sayfa açacağız. Bu sayfada Tire’nin emanetleri bizim olacak. Biz bu emanetlere sonuna kadar sahip çıkacağız. 20 yılda Belevi yolunu bitiremeyenlere inat, Küçük Menderes’te kuracağım asfalt şantiyesi ile tüm yolları yenilemek ve üretim yollarını açmak benim boynumun borcu olsun” dedi.

"KOCAOĞLU YAKLAŞIMINI BÜYÜTECEĞİM"

Önceki Dönem Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tarım vizyonunu büyüteceğini aktaran Tugay, “İhtiyaç duyulan her türlü tesisi hep beraber açmak yine bizim görevimiz olsun. Üreten insanlarımızın, çiftçilerimizin, emekçilerimizin yanında olacağız. Emeklimizin ve emekçimizin yanında olacağız. Çiftçimizin ürettiğinin değerini 5 paralık ettiler. Bugüne kadar büyükşehir belediyesi pek çok noktada çiftçimizin yanında oldu. Aziz Başkanın yaklaşımını büyüterek sizlerin daha fazla yanında olacağım. Ürettiğiniz her şey değer kazanacak. Her aşamada büyükşehir belediyesini yanınızda göreceksiniz. Tire’nin güzelliğine güzellik katmak için 1 Nisan’dan itibaren komşunuz olarak yanınızda olacağım, nefes almadan çalışacağım. Söz veriyorum, taahhüt ediyorum. Hayati Başkanımla beraber Tire’yi başka bir noktaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“TİRE İTTİFAKI”

CHP Tire Belediye Başkan Adayı Hayati Okuroğlu konuşmasında, “ 31 Mart dolayısıyla değişime çok az kaldı. Genel Başkanımızın başlattığı değişim hareketi Tire’de de başaracak. Türkiye ittifakını Tire’de kurmanın gururunu yaşıyoruz. Bu güzel ilçemizi geleceğe hazırlamak için buradayız. İlçemizin sorunlarını biliyoruz, çözümü için buradayız. Çiftçimizle, muhtarımızla, esnafımızla ve Tireli vatandaşlarımızın katkılarıyla oluşturduğumuz belediye meclisimizle 31 Mart’ta başarıya ulaşacağız. Cemil Tugay ile hazırladığımız projelerle Tire’yi Türkiye’nin örnek gösterilen ilçelerinden biri yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Başaracağız” ifadelerine yer verdi.

 

Özgür Özel'den boyoz-gevrek hesabı: '300 boyozu Recep Tayyip Erdoğan almıştır'
 

 

Cemil Tugay: Tire’yi başka bir noktaya taşıyacağız

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası