Ege Postası
Geri

Özel ile Erdoğan 3. kez bir araya mı geliyor?

CHP'li Murat Emir, yeni bir Özel-Erdoğan zirvesi için atılacak adımları işaret etti. Emir, asgari ücret, emekliler ve Gezi direnişi tutukluları içina adım atılırsa iki liderin görüşmesinin yeniden gündeme gelebileceğini söyledi.
Özel ile Erdoğan 3. kez bir araya mı geliyor?
Haberler / Politika
9 Temmuz 2024 Salı 09:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Halk TV'de Sibel Erdem'in sunduğu Ankara Gündemi isimli programa konuk oldu. Sibel Erdem, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez bir araya gelip gelmeyeceğini sordu.

Erdem, yakın zamanda iki liderin Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü vesilesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) karşılaşacaklarını hatırlatıp şunları dile getirdi:

"Şöyle söyleyelim, şöyle özellikle ben Kıbrıs'la ilgili biz aslında oraya 1974 gazimizle gitmek istemiştik ama 1974 gaziyi götürmek çok olanaklı değil. 1974 Kıbrıs gazisiyle Sayın Genel Başkanımız gidecek kendi programımız var orada ama tabi ki bir devlet protokolü programı da var. Ona da elbette katılacak Sayın Genel Başkanımız. Orada bir yan yana görüşme olacak zaten yan yana gelme olacaktır.

"ÜÇÜNCÜ, DÖRDÜNCÜ, BEŞİNCİ GÖRÜŞMELER OLABİLİR..."

Şöyle yani üçüncü, dördüncü, beşinci görüşmeler olabilir ama bunun bir gerekçesi ilerlemenin bir sonucu olarak olması gerekir. Yoksa bunlar öylesine sohbet edilen toplantılar değil. İlerlemeden kastımız Sayın Genel Başkanımızın açıkça orada ortaya koyduğu özellikle halkın beklediği acil konularda en azından bir kısmında ivedilik adım atılmasıdır.

"ASGARİ ÜCRET, EMEKLİLER..."

Mesela 28 Şubat generallerinin serbest bırakılması bunun bir parçasıdır. Mesela Sinan Ateş dosyasında Sinan Ateş'in eşiyle Sayın Cumhurbaşkanı'nın görüşmesi bu görüşmeler sonrasında olmuş bir yani o konuşulduktan sonra yapılmıştır. Dolayısıyla burada her bir konu gündeme gelen her bir konu devletin kayıtlarındadır. Not alınarak tutanağa bağlanmış konulardır. Bunlar görüşülecektir. Dediğim gibi ihtiyaç olursa yani yeni gelişme elbette neden olmasın ama elbette burada yani Türkiye'nin bir anayasal sorunu var mı Anayasaya uyum var. Adalet sorunu var. İşte Osman Kavala hala içeride Can Atalay hala içeride Gezi tutukluları hala içeride AİHM kararlarına uyulmuyor. İşte asgari ücret emekliler, eğitim yasası geliyor mesela belki fırsat olursa konuşuruz. Dolayısıyla şimdi bunlarda adım atılırsa eğer bu süreç elbette devam eder. Dolayısıyla somut gelişmelere bakmak gerekir" (HALK TV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası