Ege Postası
Geri

Özgür-Der: 28 Şubat’ın baş aktörü Demirel de yargılansın

28 Şubat Postmodern darbesini Ankara Adliyesi önünde protesto eden Özgür-Der üyeleri, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de yargılanmasını talep etti.    28 Şubat 1997 sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs...
Özgür-Der: 28 Şubat’ın baş aktörü Demirel de yargılansın
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 15:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
28 Şubat Postmodern darbesini Ankara Adliyesi önünde protesto eden Özgür-Der üyeleri, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de yargılanmasını talep etti.

    28 Şubat 1997 sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara Adliyesi’nde görülmeye devam ederken, adliye bahçesinde de protesto gösterileri sürüyor.
Özgür-Der Ankara Şubesi’ne üye bir grup 28 Şubat darbesini protesto için adliye bahçesinde toplandı. '28 Şubat hukuksuzluğunun mağdurlarına özgürlük', 'Darbeciler yargılanırken, mağdurlar neden içeride' dövizleri taşıyan grup, ‘Paşaların tankları yıldıramaz halkları' sloganları attı.

    Grup adına konuşan İrfan Öndaş, 28 Şubat darbe sürecinin insanlık tarihine kara bir leke olarak düştüğünü söyledi. Davanın ilk duruşmasının görüldüğünü hatırlatan Öndaş, darbecilerin gereken cezaları alacaklarına inandıklarını kaydetti. Öndaş, “Bununla birlikte darbe sürecinin kudretli paşası İsmail Hakkı Karadayı ile darbecilere sivil alanda en büyük desteği veren ve milyonlarca insanın mağduriyetine neden olan dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gibi baş aktörlerinde bu davada yargılanmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    Açıklamanın ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası