Ege Postası
Geri

ÇABASED, çalışan kadınların problemlerine çözüm arayacak

Çalışan Bayanlar Sağlık, Eğitim ve Kültür Derneği (ÇABASED), çalışan kadınların ev ve iş dünyasında yaşadığı problemleri çözmek için geliştirdiği ‘Evim, Eşim, İşim’ adlı proje İçişleri Bakanlığı’nca kabul edildi....
ÇABASED, çalışan kadınların problemlerine çözüm arayacak
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çalışan Bayanlar Sağlık, Eğitim ve Kültür Derneği (ÇABASED), çalışan kadınların ev ve iş dünyasında yaşadığı problemleri çözmek için geliştirdiği ‘Evim, Eşim, İşim’ adlı proje İçişleri Bakanlığı’nca kabul edildi. Dernek, çalışan kadınların problemlerini çözmek için uzman aile danışmanları eşliğinde seminerler verecek ve dileyen kadınlara psikolojik destekte bulunacak.

ÇABASED Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Aksay, Konya Valiliği nezdinde İçişleri Bakanlığı’na yaptıkları başvurunun kabul edildiğini açıkladı. Dernek Başkanı Aksay, çalışan ve evli kadının ev-iş dünyasında yaşadığı veya yaşayabileceği problemler olduğuna değinerek “Mevcut veya muhtemel bu problemlerin kadının iş ve ev hayatına bir zarar vermemesi için en sağlıklı ve kısa zamanda önlenmesi veya çözülmesini amaçlıyoruz. Böylece toplumun temel taşı olan aile, huzurlu bir şekilde varlığını sürdürecek ve bu huzurlu ailelerde yetişen çocuklar da hem ailelerine hem de topluma yararlı fertler olacaktır” dedi.

Evlilikle birlikte çalışma hayatının bir arada yürütülmeye çalışılması bir takım handikapları ve sorunları da beraberinde getirmekte olduğuna dikkat çeken Aksay, “Eşe ve çocuklara yeterli ve kaliteli zaman ayıramamak, iş stresini ev halkına yansıtmak, akraba ilişkilerini zaman zaman da olsa aksatmak bunlar arasında sayılabilir. Maalesef bu ve benzeri sorunların devam etmesi, tekrarlaması ve çözülmemesi, işi boşanmaya kadar götürebilmektedir. Dernek üyeleri arasında yaptığımız ankete göre üyelerin yüzde 80’inden fazlası ev-iş dengesini kuramadığını belirtirken yüzde 40 civarında arkadaşımız da bahsettiğimiz sebeplerden ötürü iş bırakmayı düşündüğünü ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

Projenin nasıl yürütüleceği konusunda bilgi veren derneğin proje koordinatörü Gevher Sayar, her ay belli periyotlarla aile danışmanları ve psikologlar eşliğinde seminerler verileceğini anlattı. Bu seminerler sonrasında derneğe başvuran çalışan kadınların aile ve iş hayatında yaşadığı problemlerinin çözümü için psikolog desteği vereceklerini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası