Ege Postası
Geri

Özgür Özel İzmir'de Kiraz Festivaline katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Kiraz Festivali’ne katıldı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'den övgü ile bahseden Özel, “Ben de sizin gibi bu genç kardeşimizi yürekten alkışlıyorum Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak köylerden destek isterken boşuna konuşmuyoruz. İki ay gibi kısa bir zamanda bu kadar önemli sözlerin tutulma yoluna girmesini, projeler için adım atılmasını, bugün bu festivalde bir arada olmamızı son derece önemsiyorum” ifadelerine yer verdi.
Özgür Özel İzmir'de Kiraz Festivaline katıldı
Haberler / Politika
9 Haziran 2024 Pazar 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Lideri Özgür Özel, İzmir programı kapsamında Bornova Belediyesi tarafından Beşyol Mahallesi'nde gerçekleştirilen 7. Kiraz Festivali'ne katıldı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin 7 yaşındaki kızı Asya, Özel’e çiçek takdim etti. Alana girerken Beşyol sakinlerinin ilgisi ile karşılaşan Özel’e kiraz ikram edildi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, üzerinde “İkinci Yüzyılın İlk Lideri” yazılı poşuyu Özel’e hediye etti. 

Programda Özel’e CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP’li ilçe belediye başkanları ve CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper eşlik etti.

Özel, Türkiye'nin kiraz üretimi konusunda dünyada birinci olduğuna dikkati çekti. Kiraz üretiminde İzmir ve Manisa'nın ön sıralarda yer aldığını kaydeden Özel, üreticinin artan gübre, mazot, ilaç ve işçilik maliyetlerinden dolayı zor zamanlar geçirdiğini ifade etti.

İzmir örgütüne önemine vurgu yapan Özel, "Belediye başkanımızın noktalara gelmesinde örgütümüzün çok emeği var. Bu süreçte de öncesinde ve sonrasında da kendisini destekleyen, benim yine Bornova Lisesi'nden abim yapan da ilçe başkanımız, Ertürk Çapın’ı ve bütün örgütümüzü selamlıyoruz. İzmir İl Başkanımız ben olmasam, partimiz adına konuşacak. Şimdi hemen yanı başımda bana eşlik ediyor" dedi.

EŞKİ'YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin projelerinden bahseden Özel, "Bornova eskiden köy statüsündeydi. Köy olunca muhtarın yetkileri ona göreydi. Bütçesi vardı. Maalesef büyükşehir yazısından bütün şehre geçerken bu statüler ortadan kalktı. 2014’te eleştirdiğimiz hususlar sıkıntıya dönüşünce eski statüyü karşılamaz ama yine de bir kırsal mahalle statüsü diye düzenleme oldu. Ömer Başkanımız bu konuda Bir iradesi olduğunu ve temmuz ayında arzu eden bütün köylerimizi bu statüye kavuşturacağını söyledi. Köyün köy olarak kalmasında, sosyal olarak gelişmesinde, ekonomik olarak gelişmesinde ama güzelliklerinin korunmasında son derece önemlidir. Ben Ömer başkanın köylere hizmet için duyduğu heyecandan son derece memnunum" ifadelerine yer verdi.

BORNOVA'YA NELER YAPILACAK?

Özel açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

 "Dört yıldır pandemi malum. Festival yapılmıyordu. Bu festivale sahip çıkması, destek olmasını önemsiyorum. Tüm köylere asfalt işini bu yaz bitirmeye söz vermiş. Bu geçmiş dönemlerde de en büyük şehrimizin çok önemli işlerden biriydi köy yollarının, ova yollarının, bahçe yollarının asfaltlanması, köy yollarının asfaltlanması son derece önemli. Muhtarlık binası burada var herhalde muhtarım. Ancak olmayan muhtarlık binası kalmayacak. Karşımızda muhtarlık binası var eksiklikleri tamamlanacak, onarılması gerekenler onarılacak. Camiyi yıkıp yeniden, yapacağını Kavaklıdere ve Yeşilçam'da, okul ihtiyacı olduğunu, okul yapacağını, çiçek yedekli sağlık evini onaracağını ve yine Gökdere'ye bir spor tesisi ve köy kahvesi kazandıracağını Ömer bana rapor etti bu çalışmalarından bahsetti. Ayrıca köylere kümes Tavuk yardımı, yumurta alım garantisi, keçi, koyun desteği ve süt ve et alım garantisi veriyor.  Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak köylerden destek isterken boşuna konuşmuyoruz. İki ay gibi kısa bir zamanda bu kadar önemli sözlerin tutulma yoluna girmesini, adım atılmasını, bugün bu festivalde bir arada olmamızı son derece önemsiyorum" dedi. 

KASADA ÜRÜN KALMAYACAK!

Üreticilere söz veren Özel, “Ömer'in yönettiği Bornova'da 12 köyde dalda, ambarda, kasada ürün kalmayacak. Fiyatı beğenirseniz, satarsınız. Paranızı cebinize koyarsınız. Ürün satılmıyorsa ürün alacağız. Ayrıca eğer sizin ürettiğiniz üründen Bornova'da yiyemeyen aile varsa onu alabilene satmak yerine ilk önce ihtiyaç sahiplerine de dağıtacağım. Komşu köylerin, değerli çiftçileri köylüleri burası benim köyüm Manisa'da ovada Hacı Aliler burası da kendi memleketimiz gibi bildiğimiz çok özel bir yer" dedi.

"SESİMİZİ DUYDUNUZ"

Özel açıklamasının devamında, "Biz 31 Mart giderken dedik ki ,'Bize destek verin. Belediye başkanlarımızı seçin. Bu bir genel seçim değil. Hem dürüst başkanlarımızı seçin, hem de bu iktidara tepkinizi gösterin' dedik. Sesimizi duydunuz... Atanmayan öğretmenler, işçiler, memurlar, çiftçiler, Cumhuriyet Halk Partisi'ni 47 yıl sonra birinci parti yaptılar. Türkiye'nin yüzde altmış beşini Cumhuriyet Halk Partili belediye emanet ettiler. O günlerde söz vermiştik. Dedik ki, 'siz eğer siz bizi güçlendirirseniz biz sizin sesinizi duyacağız'" diye konuştu. 

“50 YILI HEDEFLEYEREK PLANLAMA YAPACAĞIZ”

Festivalde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir, Türkiye’de bitkisel tarım ve hayvansal tarımda en fazla üretim yapan ikinci il. Bu, İzmir’in tarımda korumamız gereken potansiyelini ortaya çıkarırken bir taraftan da hepimize görev ve sorumluluk yüklüyor. Bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Ömer Başkan’ımızın festivale ve üretime sahip çıkması bizim için çok kıymetli. Bütün ilçe belediye başkanlarımızın aynı tavırda olduğunu bilmenizi isterim. Ben de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin planlama yetkisi çerçevesinde yeni kurduğumuz Kırsal Bölge Planlama Dairesi Başkanlığı himayesinde İzmir’in tarım alanlarını özellikle koruma konusunda dikkatli davranacağımızı, geleceğin 50 yılını hedefleyerek planlama yapacağımızı ifade etmek isterim. İzmir’in güzel insanları, İzmir’in köylüsü, kentlisine, Cumhuriyet’e, Atatürk’e ve onu miras olarak taşımada bugün en büyük sorumluluğu üstlenmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne gösterdiğimiz sevgi ve saygı ile görevimizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

“KÖYLERİMİZDE TARIMI DESTEKLEYECEĞİZ”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Araçla gelirken eşim kızıma ‘Bu günü unutma. Bu bir anı. Genel Başkanımız ilk defa Bornova’da bir ziyarete geliyor’ dedi. O ‘ziyaret’ demeden önce kızım ‘teftiş’ kelimesini kullandı. Bir yandan güldük ama bir yandan duygularımızı ifade eden kelime buydu. Biz her anıyla bugüne iyi hazırlanmaya çalıştık. Kendimizi CHP Genel Başkanı’mıza, parti büyüklerimize, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teftiş ettiriyoruz. Adayken ‘köylerimizde tarımı destekleyeceğiz’ demiştik. Temmuz ayında köylerimiz artık kırsal mahalle statüsüne gelecek. Biz de köylerimizde yetişen ürünleri kent marketlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturacağız” diyerek üretici odaklı çalışmalarını aktardı. 

“DESTEKLER SÜRÜYOR”

Beşyol Mahallesi Muhtarı Yaşar Yılmaz ise “Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. 7’ncisini düzenlediğimiz festivalimiz bu sene başka bir coşku ile düzenleniyor. Belediye başkanlarımız sorunlarımızı çözüyor, üreticilerimiz destekleniyor. Üreticilerimizin ürünlerinin tarlada kalmaması için destekler sürüyor. Köylülerimiz için üretim için fırsat verilip destek sunulduğunda bizler üretmeye ve ülkemize katkı sunmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi. 

ÖZEL'E HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve Beşyol Mahalle Muhtarı Yaşar Yılmaz tarafından Özel’e Atatürk heykeli, çiftçi kasketi ve körüklü çizme ile içinde yöresel ürünlerin olduğu bir sepet hediye edildi. Daha sonra Özel ve protokol, kiraz standında kirazların tadına baktı.

KİRAZ FESTİVALİ'NDE COŞKU DORUĞA ÇIKTI

Geçmişte düzenlenen ve İzmirlilerin büyük ilgisini gören Kiraz Festivali, bu yıl Bornova Belediyesi tarafından yeniden hayata geçirildi. Festivale özel olarak oluşturulan çocuk oyun alanında pamuk şeker ve patlamış mısır ikramı yapıldı. Yüz boyama ve sosis balon etkinliklerinin de yapıldığı alanda palyaço ve canlı heykel performansları sahnelendi. Çocuk oyun alanına ise şişme oyuncaklar kuruldu. “En Güzel Kiraz Yarışması”nın ödül töreninin de yapıldığı festivalde, halk oyunları gösterisinin yanı sıra Ceyhun Şişmanoğlu, Selda Kesgi Dinç ve Fulya Atıl’ın sahne aldığı konser, ziyaretçileri keyifli bir gün yaşattı. Festivale gelecek ziyaretçilerin sorun yaşamaması için önlem alan Bornova Belediyesi, Beşyol’un hem Manisa hem de Yaka Mahallesi tarafından girişinde otopark alanı oluşturdu. Ayrıca vatandaşların festival alanına ulaşımını sağlamak için çeşitli noktalardan servis kaldırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası