Ege Postası
Geri

Özgür Özel duyurdu: CHP 'Buğday Mitingi' düzenleyecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 14 Haziran Cuma Günü Tekirdağ'da "Buğday Mitingi" düzenleyeceklerini açıkladı. Özel, "Önümüzdeki Cuma günü CHP olarak buğday üreticisinin sesini Türkiye’ye duyurmak için hep birlikte Tekirdağ’a gidiyoruz, buğday mitingi yapıyoruz" dedi. Öte yandan CHP Lideri Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan da övgü dolu sözlerle bahsetti. Özel, "Cemil Başkan yabancımız değil. Karşıyaka Belediyesi'nde çok başarılı bir başkandı. Doktor. Estetik cerrah. İzmir'in kent estetiğine çok ihtiyacı var. İzmir'e değen bu tecrübeli, bu yetenekli el, İzmir'i hak ettiği hizmetlerle tanıştıracak. Kentin hak ettiği hizmetlerin en iyisini sunacak." dedi.
Özgür Özel duyurdu: CHP 'Buğday Mitingi' düzenleyecek
Haberler / Politika
9 Haziran 2024 Pazar 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bayraklı Kulalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 12. Geleneksel Keşkek Günü'ne katıldı.

Çiğli Sasalı Kent Ormanı'ndaki etkinliğe ayrıca CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Manisa CHP İl Başkanı İlksen Özalper, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ile çok sayıda partili ve dernek üyesi katıldı. 

Yaptığı konuşmada, İzmir'de Manisalılarla bir araya gelerek etkinlikten memnun kaldığını dile getiren Özel, İzmir'de İzmir kütüğüne kayıtlı kişilerden sonra ikinci yoğun kayıttan Manisa kütüğüne kayıtlı kişilerden oluştuğunu söyledi. Özellikle Bayraklı'da 4 kişinin Manisa ile bağlantısı olduğunu söyleyen Özel, "Genç Cumhuriyet kalkınmayı hayata geçirirken Kula gibi bir ilçede fabrika kuruldu. 1937'den 1952'ye kadar Kula'daki bu fabrikada 3 bin işçi çalıştı. Limana ve tren yoluna uzak çalıştı. olduğu için ulaşım maliyetleri yüksekti. Bu fabrikayı İzmir Bayraklı'ya taşıdılar. Şimdi olsa fabrikada İzmir'den yeni işçiler alıyorlardı. Ama Atatürk'ün kurduğu fabrika Bayraklı'ya taşınırken işçiler birlikte gelmiş ve evde yaşayan Bayraklı, çok sayıda Kulalı'. Nın dedesinden, babasından yerleşerek kaldığı bir yer olmuştur" diye konuştu. Manisa seçimlerinde Kulalıların önemli katkıları olduğunu hatırlatan Özel, "Manisa'da, cumhuriyet tarihinde, hiç merkezde belediye, büyükşehir kazanmamıştı. Sizlerin desteğiyle yüzde 59 oyla Manisa'yı kazandık" dedi. Dernekçiliğin özveriyle yapılan bir iş olduğunu anlatan Özel, CHP'li tüm belediyelerin dernek temsilcilerinin açık olduğunu söyledi.

'BUĞDAY FİYATI SADECE YÜZDE 12 ARTTI'

Konuşmasında buğday fiyatlarına da değinen Özel, "Keşkek buğdaydan yapılır. Buğday, en temel beslenme aracı olan ekmeğimizi yapıyoruz, geleneksel ürünlerde hep bereket temel besin maddemizdir. Ama bir de bunu yetiştirenler var. İç Anadolu'da ve birçok yerde bitki tarımı yapılıyor. Geçen yıl Bütün girdiler yüzde 100'den fazla arttı, gübre arttı. Ama fiyatı sadece yüzde 12 arttı. Maalesef böyle olunca 11 liradan satılmak zorunda kaldı bugün. , Rize'de çay ücreti 19 lira, çaya 17 lira fiyat verildi. Adana'da büyük isyan vardı, orda da konuşuyorduk. Şimdi bu fiyata üreticiyi perişan ediyor, isyan büyük. Önümüzdeki cuma günü CHP olarak üreticinin desteklediği Türkiye'ye duyurmak için hep birlikte Tekirdağ'a gidiyoruz, buğday mitingi yapıyoruz" dedi. .

'KİMSE KENDİNİ YALNIZ HİSSETMESİN'

Özel, şöyle devam etti: "Bugüne kadar 31 Mart seçimlerine giderken şunu söyledi, 'Bu seçimlerde çok güzel adaylarla karşınızdayız, destek verin' dedik. 'Particilik yapmayın. Sadece CHP'nin değil; bu adaylar, İzmir ittifakının, Türkiye ittifakının adayları' dedik . Bize destek veren, meydanları dolduran emeklilerin 10 bin liralık maaşına itiraz etmek için Çay üreticisi, 'Perişanız' dedi, Rize'ye. 'de bu mitingi yaptık. Şimdi tekirdağ'da isyan ediyor. Yalnız olmasaydı Gazi Mustafa Kemal Atatürk der ki 'Cumhuriyet'te CHP'lilerin kimsesidir.' Kimse kendini yalnız hissetmesin, buradayız; sizin için mücadele ediyoruz."

'İŞİMİZ, SİZİN SESİNİZİ DUYURMAK'

CHP'li vatandaşın derdiyle dertlendiklerini söyleyen Özel, "Kavga edememiş. Tayyip Bey diye kimlik kavgası istiyor, Bahçeli istiyor diye istemiyork tartışmaların içine girmeyeceğiz. Kavga etmek emekli için, çiftçi için, işçi için, sakatlar ve işsizler için kavganın en yaşlısı olmak istiyor. Bütün Türkiye. 'de kimsesiz, sahipsiz hisdenlere sesleniyorum; CHP ve Genel Başkanı ve onun bütün siyaset arkadaşları, sizin dertlerinizle dertleniyoruz. mücadeleye devam, Atatürk'ün partisini iktidara getirene kadar devam" diye konuştu.

'BİR KEZ DAHA YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİZ'

Konuşmanın son bölümünde tek hedeflerinin CHP'yi iktidar yapmak olduğunu belirten Özel, "Benim bir tane hedefim var. O hedefi hayata geçirene kadar gece, gündüz yayınlanan. Kendimle ilgili makam, mevki hedefi değildir. O hedef, Atatürk'ün partisini iktidar yapma hedefidir. Bu parça partisi kalmadı mı? Bir kez daha başarılı olacağız. Sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar, nerede demokratlar varsa, onları yanımızda tutacağız." dedi.

CEMİL TUGAY İÇİN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan da övgü dolu sözlerle bahsetti.

Özel, şunları söyledi: “Cemil Başkan yabancımız değil. Karşıyaka Belediyesi'nde çok başarılı bir başkandı. Doktor. Estetik cerrah. İzmir'in kent estetiğine çok ihtiyacı var. İzmir'e değen bu tecrübeli, bu yetenekli el, İzmir'i hak ettiği hizmetlerle tanıştıracak. Kentin hak ettiği hizmetlerin en iyisini sunacak. İzmir'i bütün dünyanın tanıdığı bir sağlık, turizm, kültür kenti olarak geliştirecek. Turizmini canlandıracak. Çok iyi belediyecilik örneklerini verdiği Karşıyaka'yı nasıl çok iyi bir noktaya getirdiyse, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de aynı başarıları tekrarlayacak. Çünkü Cemil Bey de bir Manisa Akhisarlı ile evli. O da bizim damadımız. Cemil Bey’in damadımız olduğunu unutmayın, gönlünüzden uzak bir yerde tutmayın.”

Özel'e konuşmasının ardından çerçeveli fotoğrafın bulunduğu bir tablo derneği adına takdim edildi. Menemen Belediyesi'nde işten çıkarıldığında bazı üye da kürsüden indikten sonra Özel'in yanına yaklaşarak destek istedi. Daha sonra keşkek karılmasına geçildi.

BAŞKAN TUGAY'DAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yaptığı konuşmada İzmir ve Manisa'yı hayatı boyunca hiç ayırmadığını söyledi. Başkan Tugay, “Manisa'nın damadı olarak, bir süre sonra yarı Manisalı oldum. Manisa benim Karşıyaka Belediye Başkanlığım döneminde bir genel başkan çıkardı. Bizlere armağan etti. Onun önderliğinde 31 Mart'ta hepimizi çok gururlandıran, milletimizi de umutlandıran bir seçim başarısı gösterdik. Genel başkanımızın önderliğinde Türkiye'de iktidarı hedefledik. İktidar için ihtiyacımız olan şey burada bize yaşattığınız birlik beraberlik ortamı.  Alanda söylediğiniz güzel sözler beni mutlu etti. 'Biz sizden çok umutluyuz. Başaracağımıza inanıyoruz. Arkanızdayız' dediniz. O sözlerin her birisi bizim için rehber. Biz o hedefle yola çıktık. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu güzel ülkede, CHP'nin iktidarını hep beraber yaşayacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu inançla çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız” dedi. 

SÖZ VERDİLER

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız da ilçede 7 gün 24 saat çalışarak, kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmayacaklarının mesajını verdi. 

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ise “Bize verilen sorumlulukların farkındayız. Bizlere güvenen genel başkanımızı ve Bayraklımızı mahcup etmemek için durmadan çalışacağız. Bu görevi layıkıyla yapacağıma söz veriyorum” diye konuştu.  

Bayraklı Kulalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Veli Topal ise ilk kez bu etkinlikte CHP Genel Başkanını ağırladıklarını ve çok mutlu olduklarını belirti. 

KEŞKEK DÖVDÜ

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Veli Topal, Özgür Özel'e portresini hediye etti. Özel de ilk kez gözlüksüz bir fotoğrafının basıldığını söyleyerek teşekkür etti. Ardından Özgür Özel ile Başkan Cemil Tugay, keşkek kazanının başına geçti. Birlikte keşkek dövdüler. Özel ve Tugay, dövülen keşkeklerin tadına da baktı. 

Alanda Başkan Dr. Cemil Tugay, kendisi ile fotoğraf çekmek isteyen yurttaşları kırmadı. Çocuklarla da ilgilenen Başkan Tugay, vatandaşların sorunlarını dinledi. 

 

Özgür Özel İzmir'de Kiraz Festivaline katıldı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası