Ege Postası
Geri

Özgür Özel'den Tugay ve İzmir adaylarına ilişkin açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İzmir’in en büyük ilçelerine, Konak’a, Karabağlar’a, Karşıyaka’ya, Çeşme’ye Foça’ya, Karaburun’a, Menemen’e ve Kınık’a kadın koyduk. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Karşıyaka’da 5 yıl görev yapan tecrübeli, vizyoner, önemli, dürüst, çalışkan bir arkadaşımız Cemil Tugay’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 arkadaşımızın takım kaptanı olarak görevlendirdik. Hayırlı uğurlu olsun, kendisine kolay gelsin." dedi.
Özgür Özel'den Tugay ve İzmir adaylarına ilişkin açıklama
Haberler / Politika
30 Ocak 2024 Salı 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün TBMM’de partisinin Grup Toplantısı’nda konuştu.

Özel, İzmir adaylarına ilişkin şunları söyledi:

"Hep söyledim kadınların başının üstünde camdan bir tavan var. Yani gelmiş, üye olmuş, aday olmuş, adaylaşamamış. Bu bir süre sonra ‘nasıl olmuyor’ yılgınlığını da beraberinde getirir. İlk geldiğim günden beri söylüyorum: Gençler ve kadınların iddialarının arkasında genel başkan olarak ben varım. Belediye meclislerinde ön seçim yapıyoruz, kota koymuşuz, kadın kotası. Kadınlar son üç sırada oluyor seçilemiyor. Şöyle yaptık: Pencere sistemiyle. Her üç sıraya bir kadın seçilecek, seçilmezse aşağıdan kaydıracağız dedik. Her beş sıraya bir genç seçilecek dedik. Seçilmezse aşağıdan kaydıracağız. Kadınlara aday olun arkanızda biz varız dedik. Çok yeterli olmayan başvurular ve belli dinamikler yüzünden her zaman istediğimiz gibi olmuyor ama bundan sonra sonuna kadar gayret edeceğiz. ‘Değişim diyordunuz ne olacak diyenlere, dün ilan edilen İzmir listesine bakın diyorum. Değişim orada. Dün İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi tam 30 belediye başkan adayı açıkladı. Adaylarımızın yaş ortalaması: 46. 30 belediye başkanı açıkladık: 9 tanesi kadın. Ve 30 belediye başkanı açıkladık: 12’si 40 yaş altında. Bundan sonraki süreçte daha çok kadının ve gencin olduğu listeleri göreceksiniz. Geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi tarihi boyunca İzmir’de 6 tane kadın belediye başkanı vardı. Listelerimizde 9’da 9 istiyoruz ama aday gösterildikleri yer itibariyle mevcut 3 kadın belediye başkanımız vardı şimdi 9 belediye başkanı gösteriyoruz ama öyle kıyıda köşede küçük ilçelere kadın koymadık.

TAKIM KAPTANI OLARAK GÖREVLENDİRDİK

İzmir’in en büyük ilçelerine, Konak’a, Karabağlar’a, Karşıyaka’ya, Çeşme’ye Foça’ya, Karaburun’a, Menemen’e ve Kınık’a kadın koyduk. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Karşıyaka’da 5 yıl görev yapan tecrübeli, vizyoner, önemli, dürüst, çalışkan bir arkadaşımız Cemil Tugay’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 arkadaşımızın takım kaptanı olarak görevlendirdik. Hayırlı uğurlu olsun, kendisine kolay gelsin. Her birisini ayrı ayrı saymak isterim ancak bazı adaylıklardan bahsetmek isterim.

HELİL KINAY

Örneğin Karabağlar için aday gösterdiğimiz Emine Helil İnay Kınay Çevre Mühendisleri Odası’nın İzmir Şube Başkanlığını yürütmüş, çevre mücadelesinde önemli görevler üstlenmiş. Sao Paulo gemisinin denizlerimizi kirletmesine izin vermemiş, hem İzmir’de hem Türkiye’nin dört bir yanındaki çevre mücadelesine ve kente karşı işlenen suçlara direnmiş bir arkadaşımız. 46 yaşında.

NİLÜFER ÇINARLI MUTLU

Bunun yanında yine Konak’ta yüksek mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu arkadaşımız. Onun bu kentte bir tarih yazacağına inanıyoruz. Yine çok genç yaşında bir kadın arkadaşımız.

BEHİCE YILDIZ İŞÇİMENLER

Karşıyaka’ya bir borcum vardı benim, Karşıyakalılara. 1994’ten beri 30 yıldır Karşıyaka’da doğmuş, burada büyümüş bir belediye başkan adayı olmuyordu. Diyorlar ki ‘Karşıyakalı istiyoruz’. Karşıyaka’ya Behice Yıldız İşçimenler’i aday gösterdik. İşçimenler ailesi Karşıyaka’nın Levantenlerin yaşadığı dönemdeki iki yerli ailesinden bir tanesi. Büyükdedesi Karşıyakaspor’un kurucu başkanı. Dedesi en uzun süre görev yapmış ikinci başkan. Babası Karşıyakaspor Başkanı. Kendisi Karşıyaka’da basket oynamış ve diğer dallarda spor yapmış bir sporcu ve çok başarılı İzmir Sanayici İş Adamları Derneği’nin seçilmiş ilk kadın yöneticisi, İzmir’deki Eğitim Vakfı’nın başında, Teknoloji Vakfı’nın başında. Karşıyakaya’da Karşıyakalı genç bir kadını, Karşıyaka’yı ona, onu da Karşıyaka’ya emanet ettik. Hayırlı uğurlu olsun.

"KADINLARIN VE GNÇLERİN PARTİSİ YAPACAĞIZ"

38 yaşında Çağatay Güç Aliağa’ya, 40 yaşında Onur Yiğit kardeşim Balçova’ya, 39 yaşındaki İrfan Önal’ımız –gençlik kollarından gelen- Bayraklı’ya, 35 yaşındaki Ömer Ekşi Bornova’ya, 32 yaşındaki Uygar Yıldırım Çiğli’ye, 38 yaşındaki İlkay Çiçek Menderes’e, 33 yaşındaki Erman Uzun Narlıdere’ye hizmet edecek. Bir dahaki sefere listenin başına oturanlar İzmir’e kadın büyükşehir belediye başkanı ararsa önünde aslan gibi 9 seçenek var. Genç büyükşehir belediye başkanı ararsa 14 tane aslan gibi seçenek var. Bu partide kadınların ve gençlerin önünü açacağız. Bu partiyi Cumhuriyet Halk Partisi’ni Atatürk’ün istediği gibi kadınların ve gençlerin partisi yapacağız. Söz veriyoruz."

 

Özgür Özel'den Bucalılara çağrı: Rekor oy bekliyoruz!
 

 

Özel'den Cemil Tugay değerlendirmesi: Özellikle bu konuya çalıştım
 

 

Özgür Özel'den İzmir adayıyla ilgili ilk yorum: Değişim nerede diyenler İzmir’e baksınlar
 

 

Özel 'Vergide adalet istiyoruz' dedi, milletvekilleri slogan attı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası