Ege Postası
Geri

Özgüven'den hem Türkiye'ye hem siyasete dönüş sinyali

TBMM Genel Kurulu’nun Türk Ceza Yasası’nın ihaleye fesat karıştırma suçunu düzenleyen maddesindeki değişikliği kabul etmesinin ardından Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’e dönüş yolu gözüktü. Kasım ayından bu yana İsveç’te bulunan Özgüven,yapılan değişiklik için ‘sevindirici’ yorumunu yaparken, “İçerde yatan 8 arkadaşım var. Onların durumu benden daha önemli… Aylardır hep adaletin tecellisine inandım. Güzel bir gelişme yaşandı. Dikili’ye bir an önce dönmek istiyorum. Herkesi çok özledim… Döner dönmezde kaldığım yerden çalışmalarıma devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
Özgüven'den hem Türkiye'ye hem siyasete dönüş sinyali
Haberler / İzmir
12 Nisan 2013 Cuma 17:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- İki farklı ihaleye fesat karıştırmak suçundan aldığı 8 yıl 4 aylık hapis cezasının Kasım ayında Yargıtay tarafından onanmasının ardından İsveç’e giden Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’e, TBMM Genel Kurulu’nun Türk Ceza Yasası’nın ihaleye fesat karıştırma suçunu düzenleyen maddesindeki değişikliği kabul etmesinin ardından dönüş yolu gözüktü.

ÖZGÜVEN'E ÖZGÜRLÜK YOLU AÇILDI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

İLK SÖZÜ: SEVİNDİRİCİ

147 gündür İsveç’te bulunan Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven 4. Yargı Paketi olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının TBMM'de kabul edilmesi için ‘sevindirici bir olay’ yorumunu yaptı. Paketin geçtiğini ancak Cumhurbaşkanının onayına sunulduğunun altını çizen Özgüven, “Daha önümüzde yasanın kesinleşme süreci var.Onaylandıktan sonra gerçekleşecek. Sonuna kadar bekleyeceğiz” dedi.

"ONLARIN DURUMU DAHA ÖNEMLİ"

Kendisinin durumundan çok cezaevindeki 8 arkadaşını düşündüğünü belirten Özgüven, “İçerde yatan 8 arkadaşım var. Onların durumu benden daha önemli…Benim bulunduğum yerin de onların kaldığı yerden bir farkı yoktu aslında. Onlar küçük bir cezaevindeydi. Bende İsveç'te büyük ve açık bir cezaevinde gibiyim” ifadelerini kullandı.

DÖNER DÖNMEZ KALDIĞI YERDEN DEVAM

İşlemedikleri bir suçun cezasına çarptırıldıklarını ve bu cezayı çektiklerini ifade eden Özgüven, “ Aylardır hep adaletin tecellisine inandım. Güzel bir gelişme yaşandı.Dikili’ye bir an önce dönmek istiyorum. Herkesi çok özledim. Döner dönmezde kaldığım yerden çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

“DİRENÇ GÖSTERDİM”


Yasa değişikliğinin onaylanmasının ardından Dikili’ye geri döneceğini belirten Özgüven, “ İşlediğim herhangi bir suç yoktu. İhale yapmadığımız bir konuda ihaleye fesat karıştırma cezası aldık.Günler zor geçti. Ama hep direnç gösterdim” diye konuştu.

“SUÇLU OLMADIĞIMIZA HERKES İNANMIŞTI”

4. Yargı Paketinin yasallaşmasını ailesinin ve arkadaşlarının büyük sevinçle karşıladığını ifade eden Özgüven, “ Süreç başlar başlamaz geniş kitleler bizim yanımızdaydı. Suçlu olmadığımıza herkes inanmıştı. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası