Ege Postası
Geri

Özkan Uğur hayatını kaybetti

MFÖ grubunun üyelerinden; sanatçı, sinema ve dizi oyuncusu usta ismi Özkan Uğur yaşamını yitirdi. Lenf kanserini 3 kez yenen Özkan Uğur 3 aydır yoğun bakımda tedavi görüyordu. Öte yandan sanatçı Zafer Algöz, Özkan Uğur’un cenaze töreninin 11 Temmuz Salı günü, saat 11.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacağını duyurdu.
Özkan Uğur hayatını kaybetti
Haberler / Magazin
8 Temmuz 2023 Cumartesi 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MFÖ grubunun üyelerinden; sanatçı, sinema ve dizi oyuncusu Özkan Uğur, 69 yaşında yaşamını yitirdi. Uğur’un tedavisi bir süredir İstanbul’da bir hastanede, yoğun bakımda devam ediyordu. Bakan Koca'nın yaptığı açıklama şöyle:

"Sevgili Özkan Uğur’u kaybettik. Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Sağlık Bakanı Koca, son olarak 25 Haziran’da Uğur’un sağlık durumu ile ilgili açıklama yapmıştı. Koca, Twitter hesabından; “Ünlü sanatçımız Özkan Uğur'un tedavisi, bulunduğu hastanede halen yoğun bakımda devam ediyor. Durumuyla ilgili olumlu gelişme haberlerini en kısa sürede verebilmeyi temenni ediyor, kendisine ve sevenlerine geçmiş olsun diyorum” bilgisini vermişti.

2013 yılında lenfomaya yakalanan Özkan Uğur, yapılan tedaviler sonucunda 3 kez kanseri yenmişti. Geçtiğimiz günlerde Özkan Uğur'un 29 Mayıs’tan bu yana yoğun bakımda olduğu ve entübe edildiği duyurulmuştu.

CENAZE TÖRENİ 11 TEMMUZ'DA

Sanatçı Zafer Algöz, Twitter hesabından Uğur’un cenaze töreninin 11 Temmuz Salı günü, saat 11.00’de  Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacağını duyurdu.

Algöz’ün mesajı şöyle:

“Özkan Uğur’un cenaze töreni Salı günü (11 Temmuz) AKM’de saat 11’00 de yapılacak. Taksim Camii’nde öğlen cenaze namazı kılınacak ve ardından Karacaahmet’te defnedilecektir. Tüm sevenlerinin ve Ülkemizin başı sağ olsun”

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özkan Uğur'un vefat haberinin ardından Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Bugün vefat haberini aldığımız, müzik alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi olan, ülkemizin sevilen ses ve sinema sanatçısı Özkan Uğur’a Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.”

KILIÇDAROĞLU'NDAN PAYLAŞIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Değerli sanatçı, sinema ve dizi oyuncusu Özkan Uğur’un vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Özkan Uğur’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum.”

AKŞENER'DEN TAZİYE MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından taziye mesajı yayınladı. Akşener, mesajında şunu kaydetti:

“Usta bir sanatçımızı daha kaybettik… Türk müziği ve sinemasının değerli isimlerinden Özkan Uğur’un vefatı hepimizi derinden yaraladı. Merhuma Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun…”

ÖZKAN UĞUR KİMDİR?

Evli ve bir çocuk babası olan Özkan Uğur 17 Ekim 1953 de doğdu, dört kardeşin en küçüğü olan Uğur’un müzikteki yeteneği daha küçük yaşlarda ortaya çıktı.

1970 yılında daha 17 yaşında Barış Manço Kurtulan Ekspres’te bas gitar çalarak profesyonel müzik yaşamına atıldı. Edip Akbayram Dostlar, Ersen Dadaşlar’la çalıştı.

Aynı yılın sonlarına doğru Mazhar Alanson ve Fuat Güner’in yer aldığı Kaygısızlar grubuna girdi.

1974 yılında İPUCU 5’lisi adıyla kurulan yeni grupta yer aldı.

1979 sonunda askeri görevini tamamlayan Özkan Uğur 1980-1983 tarihleri arasında Fuat Güner’le birlikte, Ferhan Şensoy’un “Şahları da vururlar” ve “Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı” adlı oyunlarında müzisyen ve oyuncu olarak yer aldı.

1984te,Ferhan Şensoydan ayrıldıktan sonra MFÖ olarak yoluna devam etti.

1997 yılında Yavuz Turgul’un “Eşkiya” filminde ilk oyunculuk kariyeri başladı.1998-1999-2000 sezonlarında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda “Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor” adlı oyunda konuk sanatçı olarak yer aldı.

1999da “Aganigi-Naganigi” fındık tanıtım filmiyle, oyuncuktaki başarısı daha da geniş kitlelere ulaştı.

“İkinci Bahar”, “Yeter Anne” ”Cennet Mahallesi” adlı televizyon dizilerinde oyunculuk yeteneği ile izleyicilerinin beğenisini kazanan Uğur “Ağırlığınca Altın” ve Özkan’la Kaç Para adlı yarışma programlarında oldukça başarılı bir sunuculuk örneği gösterdi.

Sinan Çetin’in yönetmenliğini yaptığı “Komiser Şekspir” filmindeki rolü oyunculuktaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Gişe hasılat rekorları kıran Cem Yılmaz’ın Gora adlı filmindeki rolü ile Uğur sinema severlerden büyük beğeni topladı. Komedyen Cem Yılmaz’ın daha sonraki filmlerde de rol alan Özkan Uğur, 8 Temmuz 2023 günü hayata gözlerini yumdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası