Ege Postası
Geri

Özkan'dan açılış salvosu: Çapsız, cüce ve güdük

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Bornova Belediyesi tarafından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle açılışı yapılan 12 tesis ve startı verilen 7 yeni projeyi hedef aldı.İlçe Başkanı Özkan , slayt gösterisi, fotoğraf ve gazete kupürleri eşliğinde Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ı ve projeleri eleştirdi. Özkan projeler için, "Çapsız, cüce ve güdük" derken Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve belediyeyi gölge gibi takip edeceklerini belirtti.
Özkan'dan açılış salvosu: Çapsız, cüce ve güdük
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Kasım 2012 Pazartesi 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Bornova Belediyesi tarafından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle açılışı yapılan 12 tesis ve startı verilen 7 yeni projeyi hedef aldı. İlçe Binası’nda düzenlenen basın toplantısına İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Ak Parti Bornova Grup Başkanvekili Salih Bölük, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri katıldı. İlçe Başkanı Hüseyin Özkan , slayt gösterisi, fotoğraf ve gazete kupürleri eşliğinde Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ı ve projeleri eleştirdi.Özkan basit olarak adlandırdığı projelerin Bornova Belediyesi tarafından ‘devasa’ olarak nitelendirilmesine sert tepki gösterdi.

ÖZKAN: PROJELER ÇAPSIZ CÜCE VE GÜDÜK
Ak Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan Bornova Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılan açılış törenini yakından takip ettiklerini, tutarsızlıklar ve hayali projeler tespit ettiklerini belirtti. Bornova’ya yakışmayan çapsız ,cüce ve güdük projelerin açılış seremonisine konulmasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Özkan,” Başkan Sındır genel başkanına şirin gözükmek için kiralık bir binaya ( Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ) tabelasını asarak bunu bile bir projeden saymıştır. Aynı şekilde Büyük Park içerisindeki eski çiçek satış yerini tahliye edip 2 masa 2 sandalye ile bir tabela koyup Büyük Park Veteriner Kliniği olarak düzenlemeyi de projeden saymıştır. Yine yıllardır Büyük Park içerisinde Belediyenin kiracısı olarak hizmet veren Park Cafe kiracısını tahliye edip yine bir tabela ve giriş yaparak Park Cafeyi de Gençlik Merkezi olarak ilan etmiştir.Müstakil 2 katlı bir binayı aylık 2500 TL ye kiralayıp belediyenin bir birimini buraya yerleştirmenin neresi bir projedir ' Ya da Belediyeye ait bir büfe ve cafeyi tahliye edip birkaç değişiklik yaparak tabela asıp proje olarak sunmak akla ve mantığa ne kadar uygundur ' Yine Belediyenin kullanımında olan Atatürk Kitaplığı olarak adlandırılan proje Belediyenin kendi mülkün de yaptığı bir düzenleme değil midir ' Ayrıca Belediye’nin rutin işlerini yapmak için satın alınan birkaç minübüs ve traktör nasıl oldu da devasa projeler olarak Bornova halkına sunuldu. Sonuç olarak 12 devasa proje içinde gösterilen bu işler dev proje mi ' Yoksa cüce proje mi ' olduğunu kamuoyunun ve Bornova halkının takdirine bırakıyoruz” dedi.


“MATEMATİK İLE ARANIZ İYİ DEĞİL GALİBA”
Açılış töreninde kendilerini en çok şaşırtan durumun Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın rakamlar üzerinden kamuoyunu yanıltması ve genel başkanına bile doğruları söylememesi olduğunun altını çizen Özkan, “ Açılış seremonisinde gerek kürsüden yapılan konuşmalarda gerekse basın bülteni olarak dağıtılan bültende rakamları görünce şaşırmamak, işkillenmemek ve ortadaki tutarsızlığı görmemek elde değildir. ‘Son 3,5 yılda 200 Milyon TL yatırım ile rekor kırarak görkemli açılışlar yapıyoruz ‘ ifadesinde bulunulmuştur. Fakat bahsettiğimiz üzere projelerin ne kadar görkemli ve devasa olduğu Bornova halkının takdirine bırakılmıştır. Ayrıca daha 6 ay önce yine Bornova Belediye’si 3.Hizmet yılı raporunda 3 Yıllık hizmet karşılığı 60 Milyon TL yatırım yaptık diyen başkan Sındır bir hafta önceki açılışlarda 3,5 yılda 200 Milyon TL yatırımdan söz etmektedir. Henüz ilkokul çağındaki öğrencinin dikkatinden kaçmayacak bu tutarsızlık haliyle Bornova halkının ve bizlerinde dikkatinden kaçmamıştır. Sayın başkan hangisi Doğrudur ' 3 yılda 60 Milyon TL yatırım yaptığınız mı ' Yoksa 3,5 yılda 200 Milyon TL’lik yatırım rakamı mı doğrudur ' Çünkü bu hesaba göre 6 ayda Bornova’ya 140 Milyon TL değerinde yatırım yapmanız gerekmektedir. Tutarsızlıklar sadece bununla da sınırlı değildir. Aynı şekilde 12 projenin 50 Milyon TL’ye mal olduğu bilgisi verilmiştir.Ziraat Profesörü sayın başkan, matematik ile aranız iyi değil galiba ' Hesap uzmanı Sayın Genel Başkanınızın huzurunda verdiğiniz rakamlarla bunu kanıtladınız. Çünkü açılışı yapılan tesisler bildiğimiz kadarı ile birçoğu ihaleli olarak yaptırılmış ve bu rakamlar da saklı gizli değildir. Bizler bu 12 tesisi resmi maliyet rakamları üzerinden yaptığımız toplama işlemi sonunda bu işlerin toplam maliyetinin 10 Milyon TL’ye bile ulaşmadığını gördük” dedi.

"GÖLGE GİBİ TAKİP EDECEĞİZ"

Yaşanan son süreç ile ilgili ‘mızrak çuvala sığmamaktadır’ diyen Özkan, “Bu noktadan itibaren gerek 3,5 yılda yapılanlar gerekse bundan sonra yapılacaklar ile ilgili başkanı gölge gibi izleyeceğimizi ve doğru işlere her zaman olduğu gibi destek, ama yapılan her yanlış işleri de kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtmek isterim.Başkan Sındır’ın kendi döneminde yani 3,5 yıl içerisinde planlayıp ve projelendirip hayata geçirdiği tek projesi Pazar yerleridir. Bornova Belediyesinin Pazar yerleri gibi basit projeleri devasa proje olarak tanımlaması da ancak ve ancak CHP’li yerel yönetimlerin penceresinden bakıldığında devasa proje olarak görülebilir” dedi.



3 PROJE İHALESİ YAPILMADAN TEMELİ ATILDI

Açılış günü temeli atılan 7 projeye de değinen Özkan, “ Temel atma denildiğinde sanıyorum herkesin aklına Projesi yapılmış ihale edilmiş, müteahhit veya belediyece ilk harç koyularak yapıma başlanması gelir.Anlaşılan o ki; Prof. Dr. Sındır başkanın temel atmadan anladığı bizlerden çok farklı. Bornova Meydanından Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı taklit ederek yapılan toplu temel atma programında harç konulan tek proje Evka 3 Pazar Yeridir. Kaldı ki temeli atıldığı iddia edilen 3 projenin henüz ihalesi bile yapılmamıştır. ( Altındağ Spor Kompleksi, Bornova Merkez Pazar Yeri, Bornova Şehir Stadyumu Doğanlar) Hal böyle iken Bornova halkının huzurunda yapılan bu seremonide başkan CHP Genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na naylon temeller attırmıştır” dedi. Özkan, ‘Devasa Proje’ olarak takdim edilen projeler ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nı kandırabileceklerini ancak Ak Parti’yi kandıramayacaklarını sözlerine ekledi.

AÇILIŞI YAPILAN VE STARTI VERİLEN PROJELER ŞÖYLE;
Kılıçdaroğlu’nun Bornova’da açılışını gerçekleştirdiği tesis ve projeler; Türkan Saylan Kadın Konukevi ve Toplum Merkezi, Dramalılar Köşkü ve Bornova Kent Müzesi, Atatürk Kitaplığı Restorasyonu, Evka 4 Pazaryeri, Işıkkent Kapalı Pazaryeri ve Düğün Salonu, Pınarbaşı Pazaryeri, SosyalYardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası, Bornova Gençlik Merkezi,Büyükpark Veteriner Kliniği, Büyük Çarşı Sokak Sağlıklaştırma Çalışması, Parklar ve Çocuk Oyun Alanları ile yeni hizmet araçları şeklinde oldu.Bornova Merkez Pazar Yeri, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, Altındağ Spor Kompleksi, Çamkule Mahallesi Pazar Yeri, Evka 3 Pazaryeri, Bornova Şehir Stadyumu, Bornova Cumhuriyet Evi Restorasyonu projelerinin startı verildi.

AK PARTi’NİN 12 TESİS RAPORU
- Evka 4 Pazar yeri :1.000.000,00 TL
- Işıkkent Kapalı Pazar yeri ve düğün salonu : 1.800.000,00 TL
- Pınarbaşı Pazar Yeri 775.000,00 TL
- Dramalılar Köşkü Bornova Kent Müzesi 1.254.000,00 TL
- Atatürk Kitaplığı Restorasyon Hizmet Açılışı 370.000,00 TL
- Büyük Çarşı Sokak Sağlıklaştırılması 1.250.000,00 TL
- Türkan Saylan Kadın Konukevi 2.350.000,00 TL
- Sosyal Yardım İşleri Hizmet Müdürlüğü binası ( Kiralanmış 2 Katlı Müstakil Binadır Aylık bedeli yaklaşık 2500 TL’dir )
- Büyük Park Veteriner Kliniği ( Büyük Park İçerisinde eski çiçek satış yeri ve çalışan işçilerin araç ve gereçlerini koydukları yer ) Belediyenin kendi mülkü
- Bornova Gençlik Merkezi ( Büyük Park içerisinde Park Cafe olarak adlandırılan belediyenin kendi mülkü) işletmecisi tahliye edilerek doğrudan teminle 39.000,00 TL tadilat yapılarak açılmıştır
- Alınan yeni araçlar toplamı yaklaşık 700.000,00 TL
- Park ve Çocuk Oyun Alanları tahmini 500.000,00 TL
Not: Dramalılar köşkü, Atatürk Kitaplığı Restorasyonu, Büyük Çarşı sokak sağlıklaştırılması işlerinin toplam bedeli 2.868.000,00 TL olup bunun %80’i İl Özel İdare kaynaklarından karşılanmıştır. ( 2.243.000,00 TL ). Bu rakam da toplam proje maliyetinin içinde gözükmektedir.
Bornova Belediyesi açılışını yaptığı 12 tesisin toplam maliyetini 50 milyon lira olarak lanse ederken AK Parti Bornova toplam maliyetin 10 milyon lira olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası