Ege Postası
Geri

PM Üyesi Özkan’dan İzmir’de hükümete yaylım ateşi

​CHP PM Üyesi Tuncay Özkan 17-25 Aralık’ın partisi tarafından yolsuzluk ve rüşvet haftası ilan edilmesi üzerine CHP İzmir İl binasında basın toplantısı düzenledi. Özkan, “Biz CHP olarak polis devletini tanımayız, CHP olarak savaşacağız. Korkunun Türkiye'yi esir almasına asla izin vermeyeceğiz” dedi. Özkan, hırsızlık ve yolsuzlukla mücadele haftasını 5 Ocak'a kadar uzatıldığını iletti.
PM Üyesi Özkan’dan İzmir’de hükümete yaylım ateşi
Haberler / Yerel Politika
25 Aralık 2014 Perşembe 13:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HALİL SOLAK- HABER SERVİSİ- CHP Genel Merkezi 17-25 Aralık tarihlerini ‘’Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Etme Haftası’’ ilan ederken, bu doğrultuda CHP PM Üyesi Tuncay Özkan, partisinin İzmir il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Alaattin Yüksel ile Mustafa Moroğlu, il yöneticileri, İlçe belediye başkanları, ilçe örgüt başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ile partililer katıldı.

AKP'NİN TÜM ORGANLARI YOLSUZLUĞA BULAŞTI
CHP PM Üyesi Tuncay Özkan, “CHP yolsuzluklar ve hırsızlıklarla mücadele de ülke genelindeki hasasiyetin kararlılığını vurgulamak ve Türkiye ile paylaşmak üzere 25 ilimizde ortak basın açıklaması yapılması kararı almıştır. Yolsuzluklar yakın siyasi tarihimizin ayrılmaz parçası haline gelmiştir. Bakanlar Kurulu'nun bir iki üyesi Yüce Divan’a gönderilmiştir. Ancak bir hükümetin neredeyse tüm organlarının yolsuzluğa bulaştığının göstergesidir 17-25 Aralık.Yolsuzluk komisyonu 9 AKP, 4 CHP, 1 MHP, 1 HDP üyesinden oluşmaktadır. Sayısal üstünlüğe sahip AKP 4 bakanla ilgili yüce divan oylamasını erteledi. AKP bu olayı değil topluma anlatmak kendi içine dahi kabul ettirmekten, izah etmekten aciz bir durumdadır.

MÜCADELE HAFTASINI 5 OCAK'A KADAR UZATTIK!
Yolsuzlukların Kılıçdaroğlu'nun ısrarıyla gündemde tutulduğunu ifade eden Özkan, CHP’nin öncü girişimiyle Kılıçdaroğlu’nun ısrarla gündemde tutmasıyla yolsuzluklar iddia olmaktan öte AKP’nin gerçek yüzünü bize gösteren en önemli deliller olmuştur. Gerçek Türkiye’yi yaşatacak olan CHP, AKP’nin de gerçek yüzünü toplumumuza anlatmak için üzerine görevini yerine getirmektedir. Bakanlar Kurulu’nun yüzde 20’si Yüce Divan yolundadır. CHP tüm yolsuzlukların hesabını halk adına soracaktır. Önümüzdeki ilk tarih TBMM Yolsuzluk Komisyonu’nun Yüce Divan oylamasının yapılacağı 5 Ocak. CHP hırsılık ve yolsuzlukla mücadele haftasını 5 Ocak'a uzatmıştır” dedi.



BİZ POLİS DEVLETİNİ TANIMAYIZ
PM Üyesi Özkan, “CHP, TBMM’yi hırsızlar ile katillerin ele geçirmesine asla izin vermeyecektir. Onların düzeninin yıkmaya kesinkes kararlıdır. Yolculuğumuz yolsuzluk ve hırsızlığın bittiği bir Türkiye için iktidar yolculuğudur. Biz halkımızla gönül gönüle el ele umutlarımızı birleştirerek ülkemizi çürüme ve yolsuzluğun batağına düşmekten kurtaracağız.Polis zoruyla siyasi faaliyetlerimizin engellenmesi yönündeki çalışmalarımızın durdurulması mümkün değil. Biz polis devletini tanımayız. Biz laik, demokratik, hukuk devletinin yaşaması ve var olması büyümesi, gelişmesi ve bu amaçla hukukun üstünlüğünün geçerli olması için üstümüze düşeni yerine getireceğiz” diye konuştu.

16 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK TUTUKLANIYOR
Özkan, “Konya’da 16 yaşında bir çocuğumuz bir gün sonra okulu basılarak, öğrenci arkadaşlarının gözü önünde polis tarafından derdest edilip jet hızıyla tutuklanmıştır. Annesiyle görüştüm, oğlumu bana geri getirin. Ben size soruyorum; 16 yaşındaki bir çocuk ne söylemiş olursa olsun, bu çocuğun annesinden alınarak ceza evine konulmasını, adalet, hukuk ve vicdanla açıklamak mümkün müdü? Bu, büyük bir korkunun yönetimde olduğunun göstergesidir. Korkunun ülkeyi esir almasına asla izin vermeyeceğiz.Bizim partimizin kökleri, Cumhuriyetin kökleriyle birliktedir. Biz CHP olarak bir büyük yolculuğun adıyız. Biz hep birlikte İsmet İnönü'nün bir sözünü asla unutmadan yolculuğumuza devam edeceğiz. Kim devlet hazinesine el uzatırsa, biz o eli kırmakla görevliyiz. O gün de böyleydi bugün de böyledir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası