Ege Postası
Geri

CHP Genel Merkezi'nde İzmir trafiği! Yeni başkan için hamle üstüne hamle

CHP İzmir’de yeni il başkanı konusunda sürpriz gelişmeler yaşanıyor. İzmir’den 11 ilçe başkanı Ankara’ya giderek CHP Lideri ile görüştü. İlçe başkanları Lider’e yeni il başkanı ve önseçim konusunda görüşlerini iletti. Başkanlar, Kılıçdaroğlu'na il başkanlığı için Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü'nün ismini verdi. Kocaoğlu-Yüksel yapısından ise kontra geldi. İlçe başkanlarının Ankara çıkarması sonrası, işadamı Salih Özçiftçi apar topar Genel Merkez'e götürüldü.
CHP Genel Merkezi'nde İzmir trafiği! Yeni başkan için hamle üstüne hamle
Haberler / Yerel Politika
24 Aralık 2014 Çarşamba 17:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de İl Başkanı Ali Engin’in milletvekilliği aday adaylığı için istifasının ardından “yeni il başkanı kim olacak” sorusuna yanıt aranıyor.İl yönetimi içeriden bir isimle devam etme noktasında direnç gösteriyor. Koltuğa il başkan yardımcıları Osman Peri ve Orhan Karaoğlu talip…Her iki ismi de Engin, Genel Merkez’e bildirdi. İl eğitim sekreteri Abdullah Aydemir’in ismi de genel merkez koridorlarında konuşuluyor.

DIŞARIDAN 5 İSİM
Dışarıdan isim noktasında Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bedri Serter, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen ve Bornova Belediyesi eski Başkanı Kamil Okyay Sındır ve işadamı Salih Özçiftçi  isimleri öne çıktı.

11 BAŞKANDAN ANKARA ÇIKARMASI
CHP İzmir’de yeni il başkanı konusunda ilçe başkanları  da topa girdi. Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Bergama İlçe Başkanı Mehmet Canbaz, Dikili İlçe Başkanı İsmail  Hakkı Şener, Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten ve Bayındır İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan bugün Ankara’ya gitti. Genel Merkez'deki 11 ilçe başkanı MYK toplantısı sonrası  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya geldi.

35 DAKİKA SÜRDÜ
Görüşmede Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de yer aldı. 35 dakika süren görüşmede ilçe başkanları İzmir’de milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesini talep etti. İlçe başkanları İzmir Örgütü’nün önseçim istediğini dile getirdi. Başkanlar, Kılıçdaroğlu’na “Ön seçim örgütlerin motivasyonunu arttırır, her iki bölgede de en az birer milletvekili daha fazla seçilmesine olanak sağlar” dedi.

ÖNCELİK MEVCUT YÖNETİMDE OLSUN
Yeni il başkanı konusunu da açan ilçe başkanlarının öncelikle mevcut yönetim kurulu içinden seçilmesi konusunda takdirin genel merkeze ait olduğunu, eğer dışarıdan seçilecekse örgüt içinde halen aktif olan, yapıyı tanıyan, dinamik isimler arasından seçilmesi gerektiğini belirttiler. İlçe başkanlarının, “ Geniş mutabakatla bir il başkanı seçilmesi ve tabanın sesinin dinlenerek karar verilmesi örgüte fayda sağlar. Genel başkan yardımcımız Tekin Bingöl’ün İzmir örgütünü dinleyerek verilecek karara dayanak oluşturması yararlı olacaktır” dedikleri öğrenildi.

BİNGÖL’Ü İZMİR’E GÖNDERECEK
CHP Lideri’nin ilçe başkanlarına adayların belirlenmesinde sandık kurulmasından yana olduğunu ifade ettiği, il başkanlığı konusunda ise adı geçen isimlerin hepsinin değerli isimler olduğunu, bu konuda görüş ve değerlendirmeleri alması için Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ü kısa zamanda İzmir’e göndereceğini ifade ettiği öğrenildi. Bingöl'ün cumartesi günü İzmir'e gelmesi beleniyor.

GÜMRÜKÇÜ'YÜ İSTİYORLAR
11 ilçe başkanının dışarıdan isim noktasında Gümrükçü'ye destek verdikleri öğrenildi. İlçe başkanlarının Gümrükçü ismini Kılıçdaroğlu'na ilettikleri öğrenildi.

3 BAŞKAN DA DESTEK VERİYOR
Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan ve Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik'in de Ankara’ya giden ekibe destek verdiği öğrenildi.


ÖZÇİFTÇİ HAMLESİ
Öte yandan ilçe başkanlarının hamlesi sonrası sürpriz bir girişim daha geldi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı, İl Başkanvekili Barış Erel ve İl Saymanı Celal Yıldız Genel Merkez’e gitti. Dört ismin yanında ismi il başkanlığı için geçen işadamı Salih Özçiftçi’nin olduğu öğrenildi.  Ankara’ya giden dört ismin Özçiftçi'yi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’le tanıştırdı.

NASIR'A DESTEK VERMİŞTİ
Özçiftçi, son İTO seçimlerinde CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel tarafından aday olarak çıkarılmış ancak daha sonra geri çekilmişti. Özçiftçi adaylıktan çekildikten sonra AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Necip Nasır'a destek vermişti.
  

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası