Ege Postası
Geri

Panele davet var!

İzmir ÇAĞSİAD ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, İzmir basını ve medya kuruluşları ile kahvaltıda bir araya geldi
Panele davet var!
Haberler / İzmir
26 Aralık 2013 Perşembe 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yakın zamanda İzmir Şubesini açarak hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayan Çağdaş Esnaf ve Sanayici İşverenler Derneği (ÇAĞSİAD), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ile Cumartesi günü büyük bir panel hazırlığı içerisine girdi. “Aleviler ve Ekonomik Örgütlenme” isminde gerçekleştirilecek panele neredeyse tüm Alevi dernekleri ve örgütleri genel başkanlık düzeyinde katılacak.
28 Aralık 2013 / Cumartesi, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde Saat: 10.00 başlayacak; Aleviler ve Ekonomik Örgütlenme Paneli öncesinde kurum temsilcileri basın ve medya kuruluşlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

“ALEVİLER, BU ÜLKEDE EZİLEN, ÖTELENEN PEK ÇOK İNSANIN ASLINDA BİR YANSIMASIDIR”

ÇAĞSİAD İzmir Şube Başkanı Ali Rıza Çetinkaya yaklaşan panel öncesi basına bilgi verdi. Basın ve Medya kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği kahvaltıda Çetinkaya şu ifadelerde bulundu: “Değerli basın ve medya kuruluşları hepiniz hoş geldiniz. Biliyorum ÇAĞSİAD İzmir’de yeni kurulan bir yapı ve birçoğunuzun bu yapı hakkında merak ettiği şeyler var. Başta bir süreç değerlendirmesi yapmak gerektiğine inanıyorum. Aleviler, bu ülkede ezilen, ötelenen pek çok insanın aslında bir yansımasıdır. Azınlık olarak görülen ya da sayısal olarak da çoğunluğu oluşturan bir kitledir aleviler. Biz bu amaçla yola çıktık. Burada amacımız Aleviliğe yeni bir biçim, yeni bir şekil vermek değil. Aleviliğe yeni bir gömlek giydirmek istemiyoruz. Değerlerimizi sahipleniyoruz. Bu değerlere de sahiplenmeye devam edeceğiz. Fakat şu ana kadar inanç boyutunda sömürülen, siyasal boyutta arka bahçe olarak gösterilen bu anlamda lanse edilen birilerinin çiftliği biçiminde düşünülen Alevilerin farklı bir yapılanma ile ulusal ve uluslararası anlamda gerekli konumuna veya bizim taşımak istediğimiz yere kadar elimizden gelen her şeyi sunacağız.

PANELE DAVET: ALEVİLER VE EKONOMİK ÖRGÜTLENME
Biz derken kimleri kastediyoruz. Türkiye’deki bütün alevi bileşenlerini kastediyoruz. ÇAĞSİAD’ı kastediyoruz. Alevi bileşenlerinden kastımız; Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri ve Türkiye’deki bütün Alevi bileşenlerini Cumartesi günü panelimizde bir araya getireceğiz. Panelimiz iki oturumdan gerçekleşecek. Konuklarımız arasında Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Başkanı Kemal Bülbül, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Doğan Demir, Çağdaş Esnaf ve Sanayici İş Verenler Derneği Genel Başkanı Hasan Hüseyin Türkeş, Hocalarımız; Yrd. Doç. Dr. Ayfer Karakaya Stump, Dr. Besim Can Zırh ve Prof. Dr. Halil Çivi gibi isimler yer alacak.
Çıkış noktamız Aleviler ancak biz, aleviler temelinde bir örgütlenme çalışmasından ziyade, ezilenler temelinde, emekçiler temelinde bir örgütlenme modeli gerçekleştiriyoruz. Bu yeni bir model değil. Daha önce farklı biçimlerce denenmiş fakat ülkesel olarak 2008 yılında kurulmuş olan ÇAĞSİAD, bugüne kadar ödün vermeden 10. Şubesini açmıştır.

ÖZÜNDE SOSYALİST VE DEMOKRAT DEVRİMCİ GELENEKTEN GELEN İNSANLARIZ

İzmir ÇAĞSİAD olarak bizim amacımız farklı iş kollarındaki insanları bir araya getirebilmektir. Sadece alevi örgütleri değil, bahsettiğimiz emekten ve emekçiden yana tüm esnaf ve işverenleri bir araya getirmek. Çünkü özünde Sosyalist ve Demokrat Devrimci gelenekten gelen insanlarız. Biz bunu hiçbir zaman ötelemedik. Bunu farklı adlandırmadık. Buna başka bir isimde koymuyoruz. Bu saatten sonra siyasal anlamda, sosyal anlamda, ekonomik anlamda elimizden geleni halkımız ile paylaşacağız. Bu oluşumu büyütmek için elimizden geleni yapacağız.

TÜSİAD YA DA MÜSİAD İLE YARIŞMAK YA DA BOY ÖLÇÜŞMEK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK
Farklı iş kollarından geliyoruz dedim çünkü biz ÇAĞSİAD, küçük ve orta işletme sahiplerini bir araya getirebilen bunu başarabilen en büyük ekonomik örgütlenme yapılarından bir tanesidir. TÜSİAD ya da MÜSİAD ile yarışmak ya da boy ölçüşmek gibi bir derdimiz yok. Fakat biz şunu biliyoruz. Kobi örgütlenmeleri ekonomik temelde Türkiye genelinde ekonomiye ivme kazandıran ekonomiyi güçlendiren sayısal oranı % 85’lik bir alana sahiptir diyoruz. %15 bahsettiğimiz sermayedarların oluşturduğu holdingler ve diğer işletmelerdir. Yani Kobiler olmaksızın büyük sermayelerin var olması imkansızdır. Şuanda adını veremeyeceğim herkesin çok iyi bildiği işletmelerin holdinglerin temelini oluşturan yine Kobi örgütlenmeleridir. Kobiler olmaksızın bu insanların var olması imkansızdır. Tedarikçiler olmaksızın büyük markaların var olması imkansızdır. Devasa fabrikalar var, devasa yapılanmalar var ama sonuçta temeli oluşturan %85’lik bir dilimle Kobiler var. Kimse Kobilere sırtını çeviremez. Bizim tabanımızda Kobilerden oluşmaktadır. Çok farklı iş kollarından bahsetmiştik. Bu İş kollarını bir araya getirerek yeni yapılanmalarla yeni süreçler yaşayacağız.
Örneklerden bir tanesi de gıda marketler zinciridir. ÇAĞSİAD’ı ana projelerinden bir tanesi de budur. Genel merkez projesidir. İzmir ve ÇAĞSİAD EXPO 2020’ye yaraşır gibi İzmir ve İstanbul’da benzer kampanyalar başlatmıştır. Gıda marketler zincirinden kastımız mega yada hiper yada süper nitelikli yapı marketler değildir. Burada yapmak istediğimiz olay marketler ile genel tabana inebilmektir. Bu nitelikte bir yapılanma içerisindeyiz.
Biz İzmir’de ne yaptık. İzmir Mart 2013 itibari ile ÇAĞSİAD ile tanıştı. Bu süreç içerisinde örgütlenme çalışmalarının yanı sıra biz verileri ortaya koymak istedik. Sadece bir köy derneği ya da kent derneği niteliğinde olmaktansa önce işlevselliğimizi kazanalım daha sonrasında yapılması gereken ne ise yapalım dedik. Bununla ilgili yapı marketler projesini başlattık. Şu anda üç tane şube kurduk. Bahsettiğim bileşenler yine Kobi bileşenleridir. Çok farklı sektörlerden insanları bir araya getirdik.

ÜÇ SHOWROOMUMUZ İZMİR’DE OLMAK ÜZERE YAPI MARKETLER ZİNCİRİNİ BAŞLATTIK
Fabrikamız Salihli’de ve Manisa’da bulunuyor. 3 tane showroomumuz İzmir’de olmak üzere yapı marketler zincirini başlattık. Bu da Çiğli, Bayraklı, Karşıyaka olmak üzere bu çalışmayı gerçekleştirdik. Şu anda da işlevsel olarak çalışıyorlar. Çalışmalarımızın en güzel örneklerinden bir tanesi on ay öncesine kadar bu insanların ve bu bileşenlerin hiçbir tanesinin birbirini tanımamasıydı. Bu insanları bir araya getiren en büyük güç ÇAĞSİAD’ın gücüdür.” dedi.
Ayrıca Çetinkaya basın ve medya kuruluşlarından gelen soruları şu şekilde cevamladı:

“KÜÇÜK SERMAYELERİMİZİ BİR ARAYA GETİRİP BÜTÜNLEŞTİRMEK VE BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”

“Bizim çıkış noktamız siyasal oluşumlardan destek almak değildir. Geç kalınmış bir projedir. Biz bir dönem sadece sosyalisttik. Sosyalistler ticaretle uğraşmazdı ticarete bulaşmazdı. Fakat sabah aldığımız ekmeğin parasını ticaret belirliyorsa siz buna kayıtsız kalamazsınız. Biz ticarette kayıtsız kaldık. Biz bu kurumlara kayıtsız kaldık. Şimdi o küçük sermayelerimizi bir araya getirip bütünleştirmek ve büyütmek istiyoruz.”
Hiçbirimiz kompladör çocuğu para babası falan değiliz. Hepimiz emek ile geldik ve emekten yana olduk. Bu yapılanmayı kurarken çalışanlarımıza kendimize reva görmediğimiz şeyi başkasına reva görmek kadar acı başka bir durum olamaz düşüncesi içerisinde olduk. Bununla ilgili vardiya sistemi düşünüldü. Bu vardiya sisteminde de çalışanların normal iş saati olarak sekiz saati aşmamaları konusunda elimizden gelen her türlü çalışmaları yapıyoruz. Bununla ilgili hiçbir eksiğimiz yok. İnsanları 12 saat çalıştırıp sömürelim sonunda bir asgari ücret ile kandıralım muhabbeti yok.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası