Ege Postası
Geri

Park ihlaline bariyerli çözüm

Konak Belediyesi, araçların işgallerini önlemek ve yayaların kullanımda sorun yaşamalarının önüne geçmek amacıyla bariyer sistemi uygulamasını yaşama geçirdi.
Park ihlaline bariyerli çözüm
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Eylül 2013 Çarşamba 13:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - Uygulama vatandaşlar tarafından övgüyle karşılandı. Pratik çözüm nedeniyle Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a teşekkür eden vatandaşlar bariyerli çözümün genişletilmesini istedi.

Araçların kaldırımlara park etmeleri nedeniyle vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren Fen İşleri Müdürlüğü; Kahramanlar, Güneşli ve Atilla Mahallelerinde tüm sokakların kaldırımların kenarlarına bariyerler dikti. Kaldırımlara aynı zamanda engelli vatandaşların iniş-çıkışlarını kolaylaştırmak için rampalar da yapıldı. Sadece Kahramanlar Mahallesi’nde toplam 47 sokaktaki kaldırımları bariyerlerle donatan Konak Belediyesi böylece araçların kaldırımlara park etmelerinin önüne geçti.
Mahalle sakinlerinin isteği üzerine böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Tartan,  engelli vatandaşlar için de bütün kaldırımlara rampalar yapıldığını belirterek, “Kaldırımlara park eden araçlar nedeniyle acil durumlarda apartman sakinleri zor durumda kalıyordu. Özellikle dar sokaklarımız için bu önlemi almak kaçınılmaz oldu. Çağdaş ve modern kentlerde olduğu gibi engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Tüm kaldırımlara iniş – çıkışları kolaylaştıran rampalar yaptık” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası