Ege Postası
Geri

Hepimiz biriz

4. Seferihisarlılar Buluşması’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, barış mesajları verdi: “Biz hep biriz, hep kardeşiz. Birbirimizin derdini, tasasını, yokluğunu-varını birlikte paylaşacağız.”
Hepimiz biriz
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Eylül 2013 Pazartesi 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Seferihisarlılar Buluşması’na katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in katıldığı gecede konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, barış mesajları verdi. Türkiye’nin, herkesin gıptayla baktığı bir coğrafyada olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bir taraftan Balkanlar’da, bir taraftan Kafkaslar’da, Ortadoğu’da, Akdeniz çanağında, dünyanın bütün problemleri burada düğümlendi. Tarihte de böyleydi, bugün de böyle. O yüzden, çok özel kültürlerin ve insanların buluştuğu bu Anadolu coğrafyasında, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak ve dünyaya örnek olmak zorundayız” dedi.

Başka çaremiz yok!
76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının dostluğu ve kardeşliği tesis etmek için gerekli güce sahip olduğunu belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Maalesef bu kadar doğalgazın ve petrolün olduğu yerde, herkes bir taraftan elini yahut burnunu bu coğrafyaya sokuyor. Bizim gerçek barışı, gerçek kardeşliği tesis etmesi için elimizde bir tek güç var. O da 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Buraya Balkanlar, Kafkaslar, Anadolu’nun neredesinden gelirsek gelelim; biz hep biriz, hep kardeşiz, hep bu coğrafyada yaşayacağız. Hep birbirimizin derdini, tasasını, yokunu-varını birlikte paylaşacağız. Biz tesis edeceğiz. Etnik kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, hangi bölgeden gelirsek gelelim, hem kültürümüzü yaşayıp yeni kuşaklara öğreteceğiz hem de barışı isteyeceğiz, tesis edeceğiz. Başka çaremiz yok” diye konuştu.
CHP Milletvekili Alaattin Yüksel ise, “Ortadoğu alev alev yanarken biz Türkiye’de barış içinde yaşama mutluluğuna ermiş bir ülkeyiz. Savaş çığırtkanlığı yapılırken kimse bizi cehennemin içine çekemiyor. Savaş dili, nefret dili konuşulurken buradan birlikteliği vurgulayan geceleri kutluyorum” şeklinde konuştu.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de, hiçbir barışın masa başında atılan imzalarla gelmeyeceğini, kültürlerin kucaklaşmasıyla geleceğini söyledi. Soyer, festivalin gerçekleşmesine verdiği destek nedeniyle Başkan Aziz Kocoğlu’na teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Seferihisar Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Cahit Sıcakyüz, Başkan Aziz Kocaoğlu, Yüksel ve Soyer’e plaket ve çiçek takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası