Ege Postası
Geri

Pekdaş, startı kadınlarla verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, meclis üyesi aday listelerinin açıklanmasının hemen ardından saha çalışmalarına hızlı başladı.
Pekdaş, startı kadınlarla verdi
Haberler / Yerel Politika
20 Şubat 2014 Perşembe 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Çankaya’daki merkez seçim bürosunda güne CHP’nin öncü gücü kadınlarla sabah kahvaltısı yaparak başlayan Pekdaş’ı Konaklı hemcinsleri adeta bağırlarına bastı. 113 mahalleden gelen mahalle temsilcisinin yanı sıra, İlçe Kadın Kolları yöneticileri ve komisyon üyesi kadınlar da hazır bulunduğu, gevrek, boyoz ve peynirden oluşan kahvaltıda “Kadınlar seçilecek, Türkiye değişecek” sloganları atan kadınlar Sema Pekdaş’a tam destek verdi.
Keyifli geçen kahvaltının ardından söz alan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, Konak’ta çıkılan yolun, aydınlık bir Türkiye’de kadın ve çocukların özgürce yaşadığı, hayatın her alanında var olduğu bir yönetime ulaşma yolu olduğunu söyledi. Pekdaş, “Biz kadınlar, evlere kapatılmak değil, çalışmak, üretmek ve sokaklarda özgürce dolaşmak istiyoruz. Türkiye’nin karanlığa gidişini engellemeyi, Türkiye’de aydınlığa bir kapı açmayı istiyoruz” diye konuştu.

“SİZİN VARLIĞINIZ BENİM GÜCÜM”
Yerel yönetimlerde farklılığı ancak kadınların sağlayabileceğini dile getiren Pekdaş, “Sizin varlığınız benim gücüm” diyerek en büyük destekçileri kadınlara teşekkür etti. Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Pekdaş, “Bu dönem milletvekilleri darp edildi, kavgalar oldu, zorla yasalar çıkarıldı. İlk kez bu dönem ayakkabı kutularını gördük, yatak odalarından çıkan dövizleri gördük, bacanakları gördük, para transferlerini gördük. Şimdi hükümet bizim bunları unutmamızı istiyor. Yarattığı algılarla, 17 Aralık’ı unutturmak istiyor. Yine iktidarına, talana, hırsızlığa devam etmek istiyor. Bu talana son vermenin, bu hırsızlığa son vermenin yolu, bu yerel seçimlerdir. Bu yerel seçimde biz AKP hükümetine tokat atacağız” dedi.



 “ATATÜRKÇÜ DEĞİL DİYENLERE KAPAK OLSUN”
Kahvaltılı buluşmaya destek verenler arasında Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER) İzmir Şube Başkanı Sema Ovgün de vardı. 20 yıllık dostu Sema Pekdaş’ı yalnız bırakmayan Ovgün, Pekdaş’ın Türkiye’de kadın hareketine öncülük eden isimlerin başında geldiğini söyledi. Yanında getirdiği ve Ege Üniversitesi bünyesinde İzmir Kadın Kuruluşları tarafından hazırlanan “Atatürk ve kadın” konulu çalışmayı gösteren Ovgün, “Bu dosya ‘Atatürkçü’ değil diyenlere kapak olsun” dedi.

İLKLERİN İSMİ PEKDAŞ
İzmir eski Baro Başkanı Sema Pekdaş’ın Türkiye’nin ve İzmir’in ilk kadın festivalini hayata geçiren kişi olduğunu da vurgulayan Ovgün, “Türkiye’nin kadınlarını İzmir’de buluşturdu. Medeni yasanın kadınlar lehine değişmesi sürecinde hangi maddelerin değişeceğini, Sema Pekdaş gece yarılarına kadar çalışarak belirledi. Kendisi gelmedi, biz gittik Meclise verdik. Bunları herkes bilsin” diye konuştu. Ovgün, Pekdaş’ın “Kadınlar seçilecek Türkiye değişecek” sloganını bulan ekibin öncülüğünü yaptığını da söyledi.

“KARA PROPAGANDAYA İZİN VERMEYİN”
Konuşmasının sonlarında İzmir’in demokratik ve çağdaş bir kent olduğunun bir kez daha atını çizen Ovgün, CHP’li kadınlara da şunları mesajı verdi:
“Bu kentin bozulmasını isteyenler var. Siz CHP’liler olarak bunlara sahip çıkın. CHP’nin yıkılmamasına sizlerin katkısı olacak. Sema Pekdaş’ın kazanmaması için açıkça bir propaganda yürütülüyor, DSP’ye geçenlerin açık çekler aldıkları iddia ediliyor. Ne derece doğru bilmiyoruz. Seçimi kazanmanız için Sema Pekdaş’ın arkasında var gücünüzle çalışın.”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası