Ege Postası
Geri

Pınar Karşıyaka şampiyon oldu

Anadolu Efes’i deplasmanda 85-71 yenen Pınar Karşıyaka play-off final serisinde durumu 4-1’e getirerek Türkiye Basketbol Ligi’nde tam 28 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşadı. Yeşil-kırmızı destan
Pınar Karşıyaka şampiyon oldu
Haberler / Spor
19 Haziran 2015 Cuma 21:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Basketbolda Pınar Karşıyaka destanı yazıldı... Ufuk Sarıca'nın öğrencileri, sezon başlarken şampiyonluğun iki favorisi olan Fenerbahçe Ülker'i 3-1'le yarı finalde, Anadolu Efes'i de final serisinde 4-1'le geçerek tam 28 yıl sonra şampiyon oldu.

Yarı final serisinde son şampiyon Fenerbahçe Ülker'i 3-1'le geçen Ufuk Sarıca'nın öğrencileri, final serisinde ise Anadolu Efes'le karşı karşıya geldi.


Final serisinin ilk maçını 95-92 Anadolu Efes kazanmasına rağmen, daha sonra 86-85, 71-65 ve 91-88'le üst üste 3 maç kazanan Karşıyaka, Abdi İpekçi'deki 5. maça şampiyonluk için çıktı.

Bu maçı da 85-71 kazanan Pınar Karşıyaka, taraftarının yoğun desteği altında Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu elde etti.


BAŞKAN VE VEKİLLER TRİBÜNDE 

Yeşil-kırmızılı yönetim ve camianın ileri gelenleri tam kadro maçı izledi. İzmir temsilcisi protokolde de yalnız kalmadı. İzmir milletvekilleri Nükhet Hotar, Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar protokoldeydi. Futbolun sponsoru Erdal Acar ve teknik direktörlük görevine getirilen Cüneyt Dumlupınar da tribündeydi. VIP tribün girişinde Erdal Acar'ın korumalarıyla salon güvenlikleri arasında arbede yaşandı.


DEV EKRAN ALANINDA GERGİNLİK 
İstanbul'a gelemeyen binlerce Karşıyakalı maçı Mavişehir'de kurulan dev ekranlardan izledi. Mücadelenin devre arasında Karşıyaka taraftarlarıyla çevik kuvvet arasında gerginlik yaşandı. (dha)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası