Ege Postası
Geri

Pişkin: Kızlı erkekli barınma sorunu var!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin’den açıklama: Üniversitelerde barınma sorunu var!
Pişkin: Kızlı erkekli barınma sorunu var!
Haberler / Yerel Politika
5 Kasım 2013 Salı 14:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin yazılı bir açıklama yaparak, üniversitelerdeki barınma sorununa dikkat çekti. Toplam öğrencilerin yalnızca yüzde 10’unun yurtlarda kaldığını belirten Pişkin, devlet yurtlarının sorunlarını gündeme getirdi. Bilimin üniversitelerden çıkarıldığını da belirten CHP PM Üyesi Gökçe Pişkin’in yazılı açıklaması şöyle:
Türkiye üniversitelerinde bugün 3 milyonu aşkın öğrenci eğitim görmektedir. Buna karşın devlet yurtlarının kontenjanı 315 bin civarıdır. Devlet yurtlarının genel öğrenci sayısına oranının %10’larda olduğu ülkemizde üniversitelinin barınma hakkı, ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bugün, kendi yaşam tarzlarıyla üniversiteyi dizayn etmek için zor kullanma gücünü acımasızca kullanmaktan çekinmeyen iktidar, üniversitelilerin taleplerine kulak kapamıştır. Her açılış törenine acaba protesto edilir miyim korkusuyla gidenler, ülkenin en dinamik ve öncü unsuru üniversite gençliğiyle hesaplaşmaya çalışmaktadır. Devletin görevi üniversiteler ile çatışmak değildir. Öğrencilerin en temel hakkı olan barınma hakkı, sosyal devlet ilkesince tüm öğrencilere sunulması gerekirken öğrenciler bu haktan mahrumdur. Bugün üniversitelerde ayırt etmeksizin kızlı, erkekli barınma sorunu vardır. Beslenme sorunu vardır, temizlik sorunu vardır.
Üniversitelilerin devlet yurtlarına ödediği barınma fiyatları aylık 110 liradan 170 liraya çıkmış, yemek fişleri zamlanmışken öğrenciye verilen burslara yapılması düşünülen 20 liralık zam hangi ihtiyacı karşılayacaktı? Dağıttığı elyaf yorganı bir lütuf gibi anlatan Gençlikten sorumlu Bakan Suat Kılıç, Samsun’da yurttan atılan öğrenci arkadaşlarımız için neden susmaktadı? Lüks konutları zengin arazilerine diken TOKİ niçin öğrenci konutları yapmaktan kaçınmaktadır'

Her ay 550 lira kira, her akşam makarna yemeye mahkum edilen üniversiteli arkadaşların tüm hakları yavaş yavaş ellerinden alınmaktadır. Öncelikle eğitimin müfredatına karışanlar, akademisyenlerin haksız ilerlemesine göz yumanlar, üniversitelerden bilimi çıkaranlar, Türkiye Ulusal Bilimler Akademisini ve TÜBİTAK’ı kendi anlayışlarına göre düzenleyenler bugün öğrencinin yaşam hakkına müdahale etme noktasına gelmiştir.

Birleşmiş Milletlerin 2007’de yayınladığı Gençlik Raporunda dünya gençliğinin ortak 3 sorunu olan zihniyet, eğitim ve iş sorununun hala güncelliğini koruduğu ortadayken, AKP iktidarı Türkiye gençliğini bugünkü gibi yapay sorunlarla kayıp kuşağa çevirmektedir. AKP iktidarının gençlikten anladığı farklıları olmayan, sorgulamayan bir gençliktir.
Bu sorunlar karşısında tek kurtuluş Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Gençliği anlayan ve tüm sorunlarını hazırladığı Gençlik Raporuyla kamuoyuna sunan Cumhuriyet Halk Partisi, tüm gücü ve yöneticileriyle gençlikten yana saf tutmayı tarihsel bir görev olarak görmektedir.dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası