Ege Postası
Geri

Polis ile işçiler arasında ‘Taksim’ gerginliği

Çalıştıkları fabrikadan çıkarılmalarını protesto eden işçiler Taksim Meydanı’na yürümek isteyince polis ile aralarında gerginlik yaşandı. Grubun yürümesine izin vermeyen emniyet güçleri eylemcileri uzun süre ikna etmeye çalıştı....
Polis ile işçiler arasında ‘Taksim’ gerginliği
Haberler / Güncel
21 Eylül 2013 Cumartesi 17:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çalıştıkları fabrikadan çıkarılmalarını protesto eden işçiler Taksim Meydanı’na yürümek isteyince polis ile aralarında gerginlik yaşandı. Grubun yürümesine izin vermeyen emniyet güçleri eylemcileri uzun süre ikna etmeye çalıştı.

Edinilen bilgiye göre, Gebze’de Fen İş Fabrikası’nda çalışan 520 işçi, hammadde eksikliği gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı ve üretime ara verildi. Tazminatlarını ve 3 buçuk aylık maaşlarını alamadıklarını söyleyen işçiler Taksim Galatasaray Meydanı’nda eylem yaptı. Basın açıklaması yapan grup, Taksim Meydanı’na doğru yürümek istedi. Ancak, çevik kuvvet polisi grubun İstiklal Caddesi’nde yürümesine izin vermedi. Polis ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Zaman zaman oturma eylemi yapan grup, polisler tarafından güçlükle ikna edildi.

Yaklaşık 3,5 aydır maaşlarını alamadıklarını ifade eden Necmettin Demirel, “Elektrik, su, doğalgaz gibi hiçbir ihtiyacımızı gideremiyoruz. Çok acil bir durum var. İş yeri sahibi uluslar arası piyasalarda ham madde bulunmadığından dolayı üretime ara verildiğini söyledi.” dedi.

Yaklaşık 16 yıldır aynı iş yerinde çalıştığını aktaran Necmettin Demirel ise, “2000 yılından beri maaşımız taksit taksit veriliyor. 16 yıllık tazminatımızı ve yatırılmaya maaşlarımızı istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası