Ege Postası
Geri

Polis merkezi 5 yıl sonra yeniden...

2008 yılında mecliste oy birliğiyle kabul edilen ancak hayata geçirilmeyen Güzeltepe’de mevcut durumda bulunan polis merkezinin belediye tarafından yenilenmesi hususu Çiğli Belediyesi Şubat ayı meclis oturumunda gündeme geldi, tansiyon yükseldi.
Polis merkezi 5 yıl sonra yeniden...
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Şubat 2013 Cuma 21:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Çiğli Belediyesi Şubat ayı meclis oturumunda Güzeltepe’de mevcut durumda bulunan polis merkezinin belediye tarafından yenilenmesi hususu tansiyonu yükseltti. Başkan Metin Solak, 2008 yılında, Kaymakamlık tarafından yazılan yazı sonrası eski belediye başkanı rahmetli Ensari Bulut tarafından başkanlık önergesiyle meclise getirilen, komisyonlardan geldikten sonra mecliste de oy birliğiyle kabul edilen ancak o tarihten itibaren yenilenmesi yapılmayan polis merkezinin Çiğli Belediyesi tarafından yapılacağının bilgisini verdi.60 bin vatandaşı ilgilendiren bir bölgede kent merkezine yakışacak bir polis merkezi yapılacağını söyleyen Solak, “ Rahmetli Ensari Başkan’ın aynı zamanda vasiyeti durumunda bu merkez…Belediye olarak inşasını yapacağız. Projeler hazırlanıyor” dedi.

YILDIRIM: İÇ İŞLERİ’NİN BÜTÇESİ YOK MU'
Solak’ın yaptığı bilgilendirme sonrası CHP’li meclis üyesi Muhlis Yıldırım söz alarak, “ İç İşleri Bakanlığı neden yapmıyor.Onların bütçesi yok m? Karakollar onların sorumluluğunda. Okullara da hizmeti biz veriyoruz zaten” dedi.

SOYSAL: ÖZÜR DİLEYECEĞİNİZE SİYASET YAPIYORSUNUZ
Yıldırım’ın hükümeti eleştiren sözleri sonrası AK Parti Grup Başkanvekili Sıddık Soysal’ın tepkisi sert oldu. Çiğli Belediyesi’nin masasının sandalyesinin olmadığı dönemlerin çabuk unutulduğunun altını çizen Soysal, Yıldırım’a yüklenerek, “ 5 yıl önce alınan bir karar var ve bu merkez yapılmamış. Özür dileyeceğinize siyaset yapıyorsunuz. Önerge vereyim yapmayın bu merkezi o zaman….Rahmetlinin kemiklerini sızlatıyorsunuz. Allah bize zeka vermiş. Ne demek istediğinizi anlıyoruz. Belediye meclisinin oy birliğiyle aldığı bir kararı eleştiriyorsunuz. Vicdana sığmaz bu…Hükümeti eleştireceğim diye böyle konuşulmaz” dedi.

“CEMEVİ YAPILMASINI İSTİYORUM”
Soysal’ın sözleri üzerine CHP’li Yıldırım tekrar söz alarak, “ İnançlar üzerinden de talepler var Çiğli’de…Ben de o bölge için cemevi yapılmasını istiyorum. Emniyete araçlar aldık. Birde merkez yapacağız. İçişleri Bakanlığı’nın yapması gereken işleri yapıyoruz” dedi.

SOLAK NOKTA KOYDU
Soysal ve Yıldırım arasında yükselen tansiyona Başkan Solak nokta koydu. polis merkzlerinin kent güvenliği için önemli olduğuna dikkat çeken Solak, “ Meclisimiz yıllar önce bir karar almış çeşitli nedenlerle yapılmamış. Biz bu merkezi belediye olarak yapacağız. Alınan kararı uygulayacağız. Meclisten geçen bir karar. Vasiyet kalmış bize. Başka bir kurumun yapamadığı bir işi yapmak zorundayız. Devletin devamı esastır. Bakanlıklar, belediyeler her kurum kendi üzerine düşeni yapacak.Bir kurumun yetişemediği bir işte yardımcı oluyoruz. Bizim yetişemediğimiz bir durumda da başka bir kurum bize yardımcı olacak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası