Ege Postası
Geri

Postada ihale şebekesi

İZMİR'in de aralarında bulunduğu 15 ilde, posta işletmelerinin dağıtım ihalelerinde usulsüzlük yaptığı öne sürülen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, 70 şüpheli gözaltına alındı. Kendilerine yardım eden posta işletmeleri yöneticilerini lüks otellerde ağırlayan, aileleriyle tatile gönderen, 40 ihaleyi istedikleri firmanın almasını sağladıkları iddia edilen şebeke elemanlarından 2'si kamu görevlisi 11 kişi adliyeye sevkedildi.
Postada ihale şebekesi
Haberler / 3. Sayfa
17 Ocak 2013 Perşembe 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Çeşitli illerdeki posta işletmelerinin açtığı ihalelerde usulsüzlükler yapıldığı ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmaları ardından İzmir merkezli şebekenin liderliğini işadamı R.Y.'nin yaptığı şebekenin elemanları ile bağlantıda olduğu kişilerin isimleri tespit edildi. Polisin soruşturmayı tamamlamasıyla birlikte, 15 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 70 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin verdiği bilgiler ile polisin soruşturma sırasındaki araştırmalarından şebekenin kullandığı yöntemlerde ortaya çıktı. Posta işletmelerinin Türkiye'nin hemen her noktasındaki, posta dağıtım ihalelerine girdikleri tespit edildi. Şüphelilerin ele başı konumundaki R.Y.'nin yanı sıra, ihalelere kardeşi, kızı ve yakınları adına kurulmuş şirketlerle girerek yoğun şirket ilgisi varmış gibi gösterdikleri belirlendi. Daha sonra ihalelerdeki ücreti, şirketlerin çoğunluğunun kendilerine bağlı olmasından dolayı istedikleri düzeyde tutarak kazandıkları saptandı. Bu yöntemle 40 kadar ihale kazandıkları öne sürülen şebeke elemanlarından 59'u ifadeleri alındıktan sona serbest bırakıldı.

YÖNETİCİLERE LÜKS TATİL

İstedikleri ihaleleri kazanan şebeke elemanlarının, kendilerine yardım eden posta işletmelerinin yöneticilerini ödüllendirdikleri ortaya çıktı. Polisin araştırmalarında şebekenin, yöneticileri gittikleri illerde, lüks otellerde ağırladıkları ayrıca aileleriyle de tatile gönderdiği belirlendi. Gözaltındaki, aralarında R.Y. ve iki kamu görevlisinin de bulunduğu 11 kişi adliyeye sevkedildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası