Ege Postası
Geri

Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu açıldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılarak Muğla Belediyesi’ne devredilen Prof. Dr. Şadan Gökovalı amfi tiyatro törenle açıldı. Muğla’daki 3 bin 43 kişilik Amfi Tiyatro'nun açılışına Vali Yardımcısı Ahmet Ali...
Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu açıldı
Haberler / Kültür - Sanat
28 Haziran 2013 Cuma 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılarak Muğla Belediyesi’ne devredilen Prof. Dr. Şadan Gökovalı amfi tiyatro törenle açıldı. Muğla’daki 3 bin 43 kişilik Amfi Tiyatro'nun açılışına Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdür Ahmet Akbal, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Osman Gürün yaptığı açılış konuşmasında, Muğla’nın bir kültür kenti olma iddiasının kültüre yapılan yatırımlarla devam ettiğini söyledi. Arasta restorasyon projesi ile çok önemli bir yatırım yaptıklarının altını çizen Gürün, "Geçmişte sadece Perşembe günleri gelen turist, artık diğer günler de Arasta çarşısını ziyaret ediyor. Bir kent kimliğini ve kültürünü kaybetmiş ise ruhunu kaybetmiş demektir. Muğla, kimliğini ve kişiliğini koruyarak gelişiyor. Muğla’yı bu şekilde geleceğe taşıyacağız. Muğla’da 5 kattan fazla imar izni vermiyoruz. Muğla’nın beton yığını olmasını kat sınırlaması ile önüne geçmek istiyoruz. Amfi tiyatronun tapusunu aldıktan sonra isim konusunda Şadan hocamız (Gökovalı) aklımıza geldi. Muğla kültürüne yaptığı katkılar ve kültür adına yetiştirdiği değerler nedeniyle Amfi tiyatronun adını Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu verdik." dedi.

Prof. Dr. Şadan Gökovalı ise eskiden radyo, gazete ve televizyonun olmadığı dönemde tiyatroların olduğuna dikkat çekerek, "Tiyatro tek kitlesel iletişim aracı idi. Bir yörede, tiyatronun olması, kültür düzeyinin aynası durumundadır. Tiyatrolar o şehrin kültürünü yansıtır. Bu alana ismimi veren Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlerden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Barış tarafından günün anısına Gökovalı’ya plaket takdim edilerek, protokol üyelerinin katılımıyla Amfi tiyatronun açılışı yapıldı. Gecede, Türk Halk Müziği Sanatçısı ve CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ile Milaslı Türk Halk Müziği sanatçısı Makbule Kaya konser verdi.

HALİKARNAS BALIKÇISI'NIN MANEVİ OĞLU

Amfi tiyatroya ismi verilen Prof. Dr. Şadan Gökovalı 1939 yılında Gökova’da doğdu. Sırasıyla, Ula İlkokulu, Muğla Ortaokulu, Aydın Ticaret Lisesi, İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. Üniversite okumak için gittiği İzmir’de gazeteciliğe başladı. TRT’de 15 yıl yapımcılık ve yöneticilik yaptı. Yılın gazetecisi, Türk Dil Kurumu Dil Ödülü sahibi, Knidos, Efes, Fethiye, Bergama’yı en iyi anlatan yazar seçildi. Çoğu araştırma ve ülkenin önemli turizm merkezleri hakkında birçoğu farklı dillere çevrilmiş 30 kitabı vardır. Gökova’da bir caddeye, Akyaka beldesinde bir sokağa ismi verilmiştir. Halikarnas Balıkçısı diye bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın manevi oğludur.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası