Ege Postası
Geri

Putin’den Özbekistan’ı kızdıracak hamle

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan’ı kızdıracak bir hamlede bulunarak, Rusya desteğiyle Kırgızistan’da inşa edilecek yeni hidroelektrik santrallerinin (HES) inşasıyla ilgili hükümetler arası işbirliği anlaşmasını imzaladı....
Putin’den Özbekistan’ı kızdıracak hamle
Haberler / Dünya
9 Mayıs 2013 Perşembe 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan’ı kızdıracak bir hamlede bulunarak, Rusya desteğiyle Kırgızistan’da inşa edilecek yeni hidroelektrik santrallerinin (HES) inşasıyla ilgili hükümetler arası işbirliği anlaşmasını imzaladı. Rus basını imza haberini, ‘Putin’den yeni hidroelektrik santrallerinin inşasına destek” şeklindeki başlıkla verdi.

Putin’in imzaladığı anlaşma uyarınca Rusya’nın desteğiyle Kırgızistan’da Kambarata-1, Narın nehrinin yukarı kısımlarında da Akbulunk, Narın HES-1, Narın HES-2 ve Narın HES-3 barajlarının inşası öngörülüyor.

Putin, daha önce de Özbekistan'ın karşı çıktığı 'Kırgızistan'daki Kambarata-1 barajının inşasının daha da hızlandırılması gerektiği' yönündeki açıklamalarda bulunmuştu.
Kırgızistan'ın Sırdeya ırmağını besleyen ana kaynaklardan Narın nehri üzerinde inşa edeceği Kambarata-1 hidroelektrik santrali yılda yaklaşık 6 milyar 300 milyon kw/s elektrik enerjisi üretecek. Havzasında 4 milyar 600 milyon metreküp su toplanması beklenen baraj, yaklaşık 2 milyar 200 milyon dolara mal olacak.

Bölgeyi besleyen Sırderya ve Amuderya nehirlerinin aşağı kısmında yer alan Özbekistan, bölgedeki su dengesini olumsuz etkileneceği gerekçeleriyle bu iki nehrin başında duran Kırgızistan ve Tacikistan’ın kurmayı planladığı yeni barajların inşasına karşı çıkıyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası