Ege Postası
Geri

ROP cihazı kolaylık sağladı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, “Dijital İndirekt Oftalmoskop Cihazı" ile teşhis edilen Prematüre Retinopatisi (ROP) Hastalığında tanı merkezi ünvanı kazandı.
ROP cihazı kolaylık sağladı
Haberler / Genel
10 Temmuz 2016 Pazar 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesisleri arasında sadece Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik EAH’sinde tanı ve tedavisi yapılabilen “Prematüre Retinopatisi Hastalığı" şimdi Buca KDÇH Hastanesi’ne alınan son teknoloji cihaz ile prematüre bebeklerin tedavi oldukları Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde muayeneleri yapılarak teşhis edilebiliniyor. Ayrıca taşınabilme özelliği olan cihaz ihtiyaç duyulan her yerde dijital görüntü alma imkanı sağlıyor.

Cihazın temin edilmesi ile iki ay önce başlayan muayeneler belli özelliklere sahip bebeklerde rutin olarak uygulanıyor. Prematüre doğan özellikle 32 haftadan önce ve 1500 gr altında doğum ağırlığına sahip olan bebekler risk grubu olarak değerlendiriliyor. Hastalığın şiddetine göre bebek yaklaşık 50. haftaya ulaşana kadar 1-3 haftada bir düzenli olarak kontrol ediliyor. Tedavi edilmezse şaşılık, glokom, katarakt, optik atrofi gibi hayatı etkileyen birçok hastalığa neden olan Prematüre Retinopati Hastalığının teşhisi hayati önem taşıyor. Tedavi olan bebeklerde ise rutin olarak 6 ayda bir pediatrik göz muayeneleri yapılarak sonradan oluşabilecek etkileri ortadan kaldırılıyor ve hastalığın önüne geçilebiliniyor.

ROP muayenesini yapmak için özel olarak eğitim alan Göz Doktoru Uzm. Mustafa Kızıloğlu, “Eskiden kullanılan cihazlarda dijital kayıt yapma imkânımız yok iken yeni alınan son teknolojiye sahip bu cihazla kayıt yaparak arşiv oluşturabiliyoruz. Bu sayede görüntüler aile ile paylaşılarak farkındalık yaratabiliyor, aynı zamanda hastalığın gelişimini daha net biçimde izleyebiliyoruz. Prematüre Retinopatisi için risk faktörlerini taşıyan tüm bebeklerin hayatları boyunca rutin göz muayeneleri aksatılmadan yaptırılması gerekmektedir. Çünkü bu hastalık bir ömür boyunca farklı zamanlarda ve farklı bulgularla karşımıza çıkabiliyor. Biz muayenesini yaparak Prematüre Retinopatisi hastalığını teşhis ettiğimiz bebeklerimizi bu hastalıkta tedavi merkezi olan SBÜ İzmir Tepecik EAH’ne sevk ediyoruz. Ben bu cihaza ihtiyaç duyan tüm bebeklerimiz adına Dijital İndirekt Oftalmoskop Cihazını bize kazandıran Kuzey KHB Genel Sekreterliği’ne çok teşekkür ederim" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası