Ege Postası
Geri

Rahman’dan Suudi Arabistan'a hac kontenjanı mektubu

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud’a hac kontenjanının düşürülmemesi için bir mektup gönderdi.Tacik basınında yer alan habere göre Rahman, ülkesindeki din adamları ile bir araya...
Rahman’dan Suudi Arabistan'a hac kontenjanı mektubu
Haberler / Dünya
8 Temmuz 2013 Pazartesi 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud’a hac kontenjanının düşürülmemesi için bir mektup gönderdi.
Tacik basınında yer alan habere göre Rahman, ülkesindeki din adamları ile bir araya geldi. Görüşmede Rahman, “Suudi Kral’a bizim kontenjanın azaltılmaması için resmi bir yazı gönderdik.” diye konuştu. Din adamlarından yoksul ailelere yardım edilmesi konusunda tavsiyede bulunan Rahman, hacı adaylarına her türlü yardımı sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

8 milyon nüfuslu Tacikistan’da bu sene 6 bin dolayında kişinin hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmesi bekleniyordu. Ancak, Suudi Arabistan tarafından düşürülen hac kontenjanı sonucunda bu kota 4 bin 800’e indi. Tacikistan Din İşleri Müdürlüğü, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gideceklerden 3 bin 710 dolar ücret talep etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası