Ege Postası
Geri

Ramazan Kemalpaşa’da bir başka güzel

Kemalpaşa’da, 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelişiyle ilgili bir açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı Ramazan ayında belediye olarak çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi.
Ramazan Kemalpaşa’da bir başka güzel
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Haziran 2016 Pazar 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ramazan ayında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu, “Mübarek Ramazan denince 11 ayın sultanı, rahmet, mağfiret ayı, ebedi saadeti kazanmak aklımıza geliyor. Manevi iklimin yaşandığı mübarek bir ay olan Ramazan da, hayır ve bereket artar, Allah'ın rahmeti, sağanaktan boşanırcasına yağar. Gönüller yumuşar, paylaşma, dayanışma ve karşılıklı anlayış zirve yapar, gönüllere sevgi dokunur. Belediye olarak biz de Ramazan ayının bereketini, feyzini Kemalpaşalılar ile beraber yaşamak adına önemli organizasyonlar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ramazan iftar yemeklerinde Belediye’nin oluşturduğu iftar alanında Kemalpaşalılarla bir araya gelen Başkan Uğurlu, “Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Kemalpaşa sakinlerini, sokak iftarlarında bir araya getirdik. Bu sene de on binlerce kişiyi aynı sofrada yine bir araya getireceğiz. İftar programlarımız; aynı semtte yaşayan mahalle sakinlerinin buluştuğu, Ramazan ayının huzurunun en yoğun hissedildiği anlar olacaktır. Oluşturduğumuz iftar alanlarımız ve mahalle sofralarımız haricinde de buralara gelme durumu olmayan veya sağlık problemi yaşayan vatandaşlarımız için de mobil iftar aracımızı hizmete aldık. İftar vakti öncesinde bu araçlarımız mağduriyeti olan vatandaşımızın kapısına kadar yemeğini en hijyenik koşullarda sıcağı saklayabilen özel korumalı kaplar aracılığı ile ulaştırmaktadır. Her gün 5 araçlık mobil ekiplerle yaklaşık 2 bin 500 kişilik yemeği ilçenin belli noktalarında vatandaşlarımıza dağıtıyoruz.

Bu uygulama Ramazan ayı içerisinde İzmir’de bir ilk. Kemalpaşalılardan da bu uygulamamızdan dolayı oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. Talepler gün geçtikçe artarak devam ediyor. Mobil ekip araç ve personellerimiz ise Ramazan boyunca bu dağıtımlara devam edecekler.” Dedi.

Birlik ve beraberlik soframıza herkes davetlidir

Kurulan iftar sofralarının yeni dostluklara, ilçe halkının kaynaşmasına, sosyal birlikteliğin güçlendirilmesine de katkı sağlayacağına dikkat çeken Başkan Uğurlu, “Belediye olarak Adnan Menderes Demokrasi Meydanı Rekreasyon Alanı’nda her akşam iftar sofrası kuruyoruz. Vatandaşımızla birlikte yediğimiz iftar yemeğinden sonra Ramazan ayının ve kültür maneviyatımızın ruhuna uygun birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz. Oluşturduğumuz iftar sofrasına ve şenliklerine, Ramazan Ayı’nın uhrevi ortamını bir arada yaşamak üzere tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” Dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası