Ege Postası
Geri

Ramazan’dan etkilenen Gürcü, Müslüman oldu

Gürcistan uyruklu Leon Arutinov, Rize’de yaşayan ablasını ziyaret ettiği sırada ablası ve eniştesinin yaşamından ve Ramazan ayından etkilenerek Müslüman oldu. Şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getiren Gürcü genç, Levent adını aldı.28...
Ramazan’dan etkilenen Gürcü, Müslüman oldu
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 10:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gürcistan uyruklu Leon Arutinov, Rize’de yaşayan ablasını ziyaret ettiği sırada ablası ve eniştesinin yaşamından ve Ramazan ayından etkilenerek Müslüman oldu. Şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getiren Gürcü genç, Levent adını aldı.

28 yaşındaki Gürcü asıllı Leon Arutinov, Rize’de yaşayan ablasının, eniştesinin yaşantısından ve Ramazan ayından çok etkilendi. Ablası ve eniştesine fikrini söyleyen Leon Arutinov, Müslüman olmak için İl Müftülüğüne başvurdu. İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın rehberliğinde ve şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getiren Gürcü genç, Levent adını aldı. Merasimde Uzman Vaiz Abdulkerim Çelik’in okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftüsü Doğan, imanın esaslarını anlatarak İslam dininin güzelliklerinden bahsetti.

Levent ismini alan Gürcü genç, “Bizim ailemizde herkesin kendi dinini seçme özgürlüğü var. Ben de Müslümanların sıcak, samimi, dürüst davranışlarından ve Ramazan'dan etkilenerek İslam dinini seçtim. Geçtiğimiz Ramazan’da oruç tuttum, ama Müslüman olmak bu Ramazan’da nasip oldu. Allah’a hamdolsun, kendimi çok mutlu hissediyorum. İnşallah en kısa zamanda dinimin gereklerini öğreneceğim.” dedi.

Merasim sonunda, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Müslüman olan gence ihtida belgesi verdi, Kur’an-ı Kerim ve ilmihal hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası