Ege Postası
Geri

Rana Sındır’dan yaşlılara moral

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın Eşi Rana Sındır, Evde Yaşlı Bakım Hizmeti alan vatandaşları ziyaret etti. Hizmeti alan yaşlılar ve ailelerinin bu örnek hizmeti başlatan Başkan Sındır’a teşekkürlerini gönderdiği ziyaretlerde hem duygusal, hem de keyili anlar yaşandı
Rana Sındır’dan yaşlılara moral
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Aralık 2013 Çarşamba 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği Başkanı Emel Acar ile Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkililerinin eşlik ettiği Rana Sındır’ın ilk durağı geçirdiği felç nedeniyle yatağa bağımlı olarak yaşayan ve 4 yıldır Evde Bakım Hizmeti alan 80 yaşındaki Fatma Asker oldu. Ziyarette keyifli olduğu kadar duygusal anlar da yaşamdı. Fehmi Asker, udunu eline aldı. Hem çaldı, hem söyledi. Eşine olan sevgisini dile ve tele getirdi. Emekli Bakkal olan Fehmi Asker, Rana Sındır aracılığı ile bu kutsal hizmeti başlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a sevgi ve teşekkürlerini gönderdi.
Rana Sındır, Erzene Mahallesi’ndeki bu ziyaretin ardından Kızılay Mahallesi’nde aynı hizmeti alan Recep Sakarya’nın evine geçti. Aniden geçirdiğ kısmi felç sonrası yavaş yavaş iyileşmeye başlayan Sakarya’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Sındır, ailenin en küçük bireyi olan 6 aylık İpek Bebek ile de yakından ilgilendi. 73 yaşındaki Recep Sakarya’nın eşi ve çocukları da Bornova Belediyesi’nin çok önemli bir hizmet sunduğunu ifade ederek, bu sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Başkan Sındır’a teşekkür etti.

Türkiye’ye örnek oldu
Şu anda Bornova genelinde 700 ihtiyaç sahibi bu hizmetten yararlanıyor. 2010 yılının Mayıs ayından bu yana yüzlerce yaşlının evine toplam 17 bin kez giren Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri ekibi, ihtiyaç duydukları her konuda yaşlıların yardımına koşuyor. Türkiye’ye örnek gösterilen hizmet kapsamında, yaşlılar evlerinde ziyaret edilip çarşaf değişiminden temizliğine kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Tırnak kesimleri, pansuman, ağız ve diş sağlığı bakımları yapılan yaşlılara psikolojik destekte veriliyor. Sorunları saptanarak kayıt altına alınıyor. Bir hemşire, iki hasta bakım elemanından oluşan ekibe ihtiyaca göre iki kişilik banyo ekibi, berber ve psikolojik danışman da eşlik ediyor. Yaşlı Bakım Hizmeti, Bornova sınırları içinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya olmayan 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullar ile kimsesizlere veriliyor.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası