Ege Postası
Geri

Rektör Alkan: Hitit Üniversitesi, 81 ilden tercih edildi

Yurt genelinde bir çok üniversitede kayıtlar bugün itibari ile başladı. Çorum Hitit Üniversitesi'nde de başlayan kayıt işlemlerini yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 81 ilden öğrencilerin Hitit'i tercih ettiğini söyledi....
Rektör Alkan: Hitit Üniversitesi, 81 ilden tercih edildi
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yurt genelinde bir çok üniversitede kayıtlar bugün itibari ile başladı. Çorum Hitit Üniversitesi'nde de başlayan kayıt işlemlerini yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 81 ilden öğrencilerin Hitit'i tercih ettiğini söyledi.

        Kayıtları yerinde inceleyen ve öğrencilerle görüşen Rektör Prof. Dr. Alkan, 2013-2014 yılında fakülte ve yüksek okullardaki kontenjanların tamamının tercih edildiğini belirterek, yüzde 100 doluluk oranına ulaştıklarını bildirdi.

        Göreve geldiği 2010 yılından bu yana öğrenci sayısında yüzde 50 artış yaşandığını belirten Alkan, ''Onlar artık bizim de evlatlarımız. Ailelerin gözleri arkada kalmasın. Çocukları gönül rahatlığıyla üniversitemize, bizlere emanet edebilirler.'' dedi.

        Öğrenci kayıt işlemlerinin 5 ile 10 dakika arasında tamamlandığını söyleyen Alkan, 2010 yılında 8 bin olan öğrenci sayısını 12 bin sayısına ulaştırdıklarını aktardı.

        Açtıkları yeni bölümlerle de bu yıl 2 bin 964 öğrencinin Hitit Üniversitesi'ni tercih ettiğini vurgulayan Rektör Alkan, ''Dünya üniversitesi olacağız' demiştim. Bugün o amacımıza hızla ilerlemekteyiz. Bir ayağımız Amerika'da bir ayağımız Hindistan'da, özellikle Türk cumhuriyetlerine büyük açılım gerçekleştirdik. Bize diyorlar ki 'bu zaman kadar neden gelmediniz'' Onlarca üniversite ile antlaşmalar yaptık. Çok yakında Amerika'da büyük bir üniversite ile antlaşmaya varacağız.'' ifadelerini kullandı.

        Rektör Alkan ve Yardımcısı Osman Eğri daha sonra erkek ve kız öğrenci apartlarını da ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Apart yöneticileri de Alkan'a kendilerine sunduğu alanlardan dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası