Ege Postası
Geri

Rektörlük söz verdi; Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri işbaşı yaptı

Geriye dönük alacaklarının ödenmesi için 8 gün boyunca iş bırakma eylemi yapan Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri, Rektörlüğün bugün akşam bir kısım ödemenin yapılacağı sözü üzerine işbaşı yaptı.
Rektörlük söz verdi; Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri işbaşı yaptı
Haberler / İzmir
17 Ağustos 2023 Perşembe 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) İzmir Şube üyesi işçiler, toplu iş sözleşmesiyle bağıtlanan geriye dönük alacaklarının ödenmesi için 8 gün boyunca iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan’ın bugün akşam bir kısım ödemenin yapılacağı ve ay sonuna kadar tümünün yatırılmış olacağı açıklaması sonrası işçiler işbaşı yaptı.

Üniversite yönetimiyle yapılan görüşmeye dair bilgi veren sendika, kurum kasasında 26 milyon lira olduğunun ve bugün bir kısmın ödemenin yatırılacağı sözünün verildiğini, perşembe günü içinde bir miktar ödemenin yapılacağını ve kalan alacakların ay sonuna kadar yatırılacağı sözünün verildiğini söyledi. İşçilerin çoğunluğu bu ay içinde para yatmasına olumlu buldu. Ancak ay sonuna kadar para yapmazsa sendika eylemlere devam edeceğini açıkladı.

Hastanenin farklı birimlerinde çalışan ve bir hafta boyunca başhekimlik binası önünde toplanan yaklaşık 1800 işçi, 55-60 bin TL civarında bulunan alacaklarının ödenmesini talep etti. Bugün de hizmet üretmemeye devam eden işçilerin eylemine Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban ve Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da destek verdi.

REKTÖR YARDIMCISI: BİR KISIM ÖDEME BU AKŞAM HESABINIZA GEÇECEK

Hastane bahçesinde bir araya gelen işçilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan açıklama yaptı. Sendika yönetimiyle dün akşam bir görüşme yaptıklarını söyleyen Ersan, “Geriye dönük ve tediyelerinizin bir kısmı bu akşam hesabınıza geçecek. Buna ilave olarak bir miktar daha ödeme hesaplarınıza yapılacak. SGK primleri netleştikten sonra perşembe günü geriye kalan alacaklarınız için bakanlığa gerekli talep yazısı gönderilecek. Sonrası için hem biz hem de sendika geriye kalan alacaklarının ödenmesi için gerekli takibi yapacağız” dedi.

“SÖZLER TUTULMAZSA EYLEMLERİMİZE DEVAM EDERİZ”

İşçilere açıklama yapan Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban ise, “İşçi ne kadar verirse sendika olarak orada durmaya hazırız. Burada iş barışına zaman vermek lazım. Bugün ve yarın paranın bir kısmını yatırsınlar, perşembe günü belgeyi bize göndersinler sözlerini tuttuklarını görelim. Tutmazlarsa yine eylemlerimize devam ederiz” diye konuştu.

İki kişinin işten çıkarıldığı söylentilerinin de yalan olduğunu ifade eden Sarıçoban, “Bu haberler doğru değil. Kimseyi anlaşma konusu yapmadık ve biz kimsenin işten çıkarılmasını izin vermeyiz. Sendika olarak dün verdiğimiz söz neyse bugün de o. Cumaya kadar verilen sözler yerine getirilmezse pazartesi günü eylemlerimiz devam edecektir” dedi.

Açıklama sonrası işçiler işbaşı yaptı. (Evrensel)

 

Ege Üniversitesi'nde işçilerin eylemi sürüyor
Sağlıkçılardan Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne çağrı!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası