Ege Postası
Geri

Renkli kadınlar, renkli projeler

Gaziemir Belediyesi kadın çalışanları ‘Renkli Kadınlar Kulübü’ çatısı altında toplandı. Yerel yönetimlerde kadının gücüne dikkat çekmek için örgütlenen kadınlar, sağlıktan magazine, eğitimden kültüre, bireyden aileye kadar tüm ilçeyi kucaklayan bir kulüp yaratmak istiyor
Renkli kadınlar, renkli projeler
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Nisan 2013 Cuma 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Gaziemir Belediyesi kadın çalışanları, ‘Renkli Kadınlar Kulübü’ çatısı altında örgütlendi. Yerel yönetimlerde kadının gücü ve önemine dikkat çekmek için bir araya gelen kulüp üyeleri, ilçede yaşayan kadınların sağlığına ve kişisel gelişimine odaklı projeler geliştirmek için kolları sıvadı. Sağlıktan magazine, eğitimden kültüre, bireyden aileye kadar kentin tümünü kucaklama amacıyla yola çıkan ‘renkli kadınlar’, konusunda uzman danışmanlar eşliğinde bir dizi etkinlik ve eğitim çalışmalarına imza atmaya başladı.

Gökkuşağının renklerinden biriysen…
Belediye tarafından kurulan Cumhuriyet Semt Evleri kursiyeri kadınları da yapısının içine alan Renkli Kadınlar Kulübü ilk etkinliğini Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Her toplantıda için farklı bir renk kullanacak olan kulüp üyeleri, rengi mavi olarak belirlenen etkinlik için “Gökkuşağının renklerinden biriysen, ilk toplantımıza gel sen de katıl” sloganıyla çağrıda bulundu. Kulüp üyelerinin sağlık, eğitim, kültür, doğru beslenme, diyet, moda gibi pek çok farklı konu için bir araya geleceği vurgusu yapıldı.

Problemleri birlikte çözme amacıyla…
Gaziemir Belediyesi’nin çalışmalarda tüm gücüyle yanlarında yer alacağını dile getiren kulüp temsilcisi kadınlar, “Kulübümüze gösterilecek ilgi, kurulacak yeni ilişkilerin ve gelişecek olan dayanışmanın sağlanmasında en önemli noktadır. Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin ileri gideceğine inanıyoruz. Paylaşmayı seven, yakın çevresini daha iyi günlere taşımak isteyen, yaşanılan problemleri birlikte çözmeyi amaçlayan tüm Gaziemirli kadınları aramızda görmek istiyoruz” mesajını verdi.

Renkli kadınlar ayda bir kez toplanacak
Ayda bir kez toplanma kararı alan kulüp üyelerinin katıldığı ilk etkinlikte, ‘duygu yönetimi’, ‘sağlıklı beslenme’, ‘kadınsal fizyolojik değişimler’ konularını ele alan seminerler verildi. Diyetisyen Selin Gürler, Psikolog Gönül Ersoy, Ebe Rabia Sarman tarafından gerçekleşen verilen ‘adet ve menapozun fizyolojisi’, ‘doğru beslenme’ ve ‘duygu yönetiminde öfke kontrolü’ konu başlıklı sunumlar, küçük skeçlerle desteklendi. Kadınların gerçek hayatta neler yaşadığı ve doğru kararları nasıl alacakları anlatıldı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası