Ege Postası
Geri

Resmi Gazete’de yayımlandı: İzmir’de yeni koruma kararları

İzmir’in Urla, Kiraz ve Bayraklı ilçelerinde yeni koruma kararları alındı. Kararlar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Resmi Gazete’de yayımlandı: İzmir’de yeni koruma kararları
Haberler / İzmir
11 Ocak 2024 Perşembe 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Urla'da yer alan Denizli Mahallesindeki alanda yaptıkları çalışma sonucunda, kısmen 1. derece arkeolojik sit alanda kalan taşınmazların Klazomenai ve Limantepe sit alanlarının tümünde sayısallaştırma çalışması yapılmasına karar verdi. 

KİRAZ

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kiraz'da yer alan Cumhuriyet Mahallesinde Roman dönemine tarihlenen pithos, duvar ve taban döşemesinin bulunduğu 41 ada, 12 parsel ve çevresi, İstiklal Mahallesi, 1 ada, 10 parselde yer alan kale kalıntısının bulunduğu alanı ve İstiklal Mahhallesi, 4 ada, 23 parselde kale yıkığı vasıflı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun kararı ile '3. derece Arkeolojik Sit Alanı' olarak korunmasına karar verdi.

Bayraklı

Öte yandan İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Bayraklı'da yer alan Bayraklı Mahallesi'nde yapılan çalışmalar sonucunda, 1 ve 3. derece arkeolojik sit alanı sınırlarının Müze Müdürlüğü ve Bayraklı Ören Yeri Kazısı Başkanlığı görüşleri doğrultusunda sayısallaştırdı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası