Ege Postası
Geri

Reyyan Kapısı Ceyhan’da sahneledi

Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen ‘Reyyan Kapısı’ adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.Namık Kemal Mahallesi konser alanında devam eden Ramazan etkinlikleri...
Reyyan Kapısı Ceyhan’da sahneledi
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen ‘Reyyan Kapısı’ adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Namık Kemal Mahallesi konser alanında devam eden Ramazan etkinlikleri kapsamında Gözyaşı Geceleri Tiyatro Gurubu tarafından sahnelenen ‘Reyyan Kapısı’ adlı tiyatro oyunu hem güldürdü, hem de ağlattı. İlginin bir hayli büyük olduğu gösteriye Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner, çok sayıda davetli katıldı.
Programda Ramazan davulcusu söylediği Ramazan manileri ile gülümsetirken protokolden bahşiş toplamayı da ihmal etmedi. Gösteride sabır ve hoşgörü anlatılırken dünyevi aşktan ilahi aşkı ve Allah sevgisini bulan çalgıcı Ali’´nin hikayesi ise izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun olarak hazırlanan program beğeni ile izlenirken programın sonunda Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gözyaşı Geceleri Tiyatro Grubu’nun yönetmeni, senaristi ve oyuncusu Haşim Akten’´e çiçek ve plaket takdim etti.
Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ hadisi şerifini hatırlatarak, "Açları doyurdum, çıplakları giydirdim diyen atamız Bilge Kaan’ın nesilleriyiz biz. Bu gün gerek İslam coğrafyasında gerekse Türk dünyasındaki zulümlere seyirci kalamayız. ‘Bir kötülük gördüğünüz zaman elle düzeltin. Buna gücü yetmezse dilinizle düzeltmeye çalışsın. Buna da gücü yetmezse kalben buğzedin.’ Hadisi şerifi var. Evet, rahmet ve bereket ayı onbir ayın sultanı Ramazan ayındayız. Bu gün bizlere böyle güzel bir program izleten, izletirken hem güldüren, hem ağlatan Gözyaşı Geceleri ekibine ve Program yapımcısı Haşim Atken Bey’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası