Ege Postası
Geri

Roman vatandaşlar Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı

Peygamber Efendimiz’i (SAV) anmak için her yıl Nisan ayında organize edilen Kutlu Doğum Haftası, İzmir’de yaşayan Roman vatandaşlar tarafından da unutulmadı. 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan haftanın ilk günü, Yenişehir semtinde...
Roman vatandaşlar Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 01:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Peygamber Efendimiz’i (SAV) anmak için her yıl Nisan ayında organize edilen Kutlu Doğum Haftası, İzmir’de yaşayan Roman vatandaşlar tarafından da unutulmadı. 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan haftanın ilk günü, Yenişehir semtinde Roman vatandaşların yaşadığı mahallede kutlama programı düzenlendi.

Yenişehir mahallesinde, Kutlu Doğum Haftası kapsamında lokma dağıtıldı, mevlid okutuldu ve çeşitli sohbetler düzenlendi. Etkinlikle ilgili bilgi veren Yehişehir Mahallesi Muhtarı Ali Yangın, “Peygamber Efendimiz’in Kutlu Doğum Haftası 14 Nisan itibariyle başladı. Biz de ilk gün bu mübarek haftayı kutlamak istedik. Mahallemizde sohbetlerimiz olacak. Mevlid ve Kur’an-ı Kerim okunacak. Bu güzel organizasyonları Roman mahallelerimizde daha çok yapmak istiyoruz. Bu konuda bize İzmir il ve Konak ilçe milli eğitim müdürlükleri yardımcı oluyor. Tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyoruz” dedi.

Kutlamaya katılan vatandaşlardan Yunus Karaca da, “Biz bu günleri sürekli görmek istiyoruz. Mahallemizde böyle organizasyonlar devamlı yapılıyor. Bize farklı bakılıyor ama Romanların nasıl güzel insanlar olduklarını bir gelip görseler burada. Romanlar düzgün, güzel insanlar. İnşallah böyle aktiviteler bizim mahallemizde sürekli olacak” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası