Ege Postası
Geri

Romanya'da 30 Ağustos Zafer bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Atatürk Anıtı ve Türk Şehitliği'nde kutlandı. Törenlere Romanya Büyükelçisi Ömür Şölendil, Askeri Ataşe Jandarma Kurmay Albay Şamil Türk Özkan ve Romanya’da bulunan...
Romanya'da 30 Ağustos Zafer bayramı kutlandı
Haberler / Dünya
30 Ağustos 2013 Cuma 13:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
30 Ağustos Zafer Bayramı Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Atatürk Anıtı ve Türk Şehitliği'nde kutlandı. Törenlere Romanya Büyükelçisi Ömür Şölendil, Askeri Ataşe Jandarma Kurmay Albay Şamil Türk Özkan ve Romanya’da bulunan Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kutlamalar Büyükelçi Ömür Şölendil’nin şehir merkezindeki Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı. Büyükelçinin ardından sivil toplum kuruluşları temsilcileri büste çelenk koydu. Törende 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk Anıtı'nın ardında şehitlikte yağmur altında tören yapıldı. Şehitliğe büyükelçi ve törende bulunan sivil toplum kuruluşları çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardında İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Büyükelçisi Ömür Şölendil, "Türk milletinin işgalci güçlere karşı verdiği mücadele 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir zaferle sonuçlanmıştır. Vatan ve milletin bütünlüğü birliği için hayatlarını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.” dedi.

Askeri Ataşe Şamil Türk Özkan ise "Vatanı ve milleti için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet gazilerimiz şükranla anıyor aziz hatırları önünde şükranla eğiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bükreş Camii imamı Osman Aziz şehitler için dua etti.

Daha sonra büyükelçi, şehitlikte bulunan şeref defterine şöyle yazdı. “ Siz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor değerli hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Bükreş Şehitliği'nde 1. Dünya Savaşı sırasında Galiçya cephesinde şehit olan 935 Türk askeri yatıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası