Ege Postası
Geri

Rumlar, Suriye'ye müdahalenin Kıbrıs'taki üslerden yapılacağını reddetti

ABD ve İngiltere’nin Suriye’ye yönelik olası bir faaliyet planı üzerinde çalıştığı ve bu planlamalar içerisinde Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri’nin de olduğu yönünde haberler Rum yetkililer tarafından yalanlandı. Rum Dışişleri Bakanlığı...
Rumlar, Suriye'ye müdahalenin Kıbrıs'taki üslerden yapılacağını reddetti
Haberler / Dünya
27 Ağustos 2013 Salı 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD ve İngiltere’nin Suriye’ye yönelik olası bir faaliyet planı üzerinde çalıştığı ve bu planlamalar içerisinde Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri’nin de olduğu yönünde haberler Rum yetkililer tarafından yalanlandı.

Rum Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklada, İngiliz Üsleri’nin Suriye’ye yönelik bir faaliyet planında kullanılması konusunun şu ana kadar gündeme gelmediğini vurguladı.

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu tarafından yapılan benzer açıklamada da Fotiu, söz konusu haberler hakkında şu ana kadar kendilerine “herhangi resmi bir bilgilendirmenin yapılmadığını ve durumu yakından takip ettiklerini” söyledi.

Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) ve Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nden yapılan açıklamalarda ise Suriye’ye yönelik bir operasyonda üslerin kullanılması amacıyla hazırlık yapıldığına dair haberlerin büyük endişeyle izlenmekte olduğu aktarıldı. Açıklamada, Kıbrıs’ın güvenliğini ilgilendirmeyen hedeflere üsler kullanılarak yapılacak her türlü saldırının uluslararası anlaşmalarla yasaklandığı ifade edildi. Açıklamalarda ayrıca, Rum hükümetine bu konudaki görüşünü netleştirmesi çağrısında bulunuldu.

Bu arada Rum haber kaynakları, İngiltere’de dün resmi tatil olduğunu, bu yüzden de İngiliz üs yetkililerinin, tatili bahane göstererek açıklama yapmaktan kaçındıklarını savundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası