Ege Postası
Geri

Rusya ve ABD, Suriye’nin kimyasal silahlarının devrinde anlaştı

Cenevre’de Suriye’nin kimyasal silahlarının uluslar arası kontrole devri konusunda Rusya ve ABD arasında üç gündür devam eden görüşmelerde anlaşma sağlandı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry,...
Rusya ve ABD, Suriye’nin kimyasal silahlarının devrinde anlaştı
Haberler / Dünya
14 Eylül 2013 Cumartesi 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cenevre’de Suriye’nin kimyasal silahlarının uluslar arası kontrole devri konusunda Rusya ve ABD arasında üç gündür devam eden görüşmelerde anlaşma sağlandı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Esed’in kimyasal silahlarının güvenli bir şekilde kontrolü ve imhası konusunda anlaştıklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, bir hafta içinde Esed hükümetinin kimyasal silah depoları ile ilgili kapsamlı bir listeyi sunması gerektiğini söyledi. Anlaşmada bir takvim ve Suriye’nin buna nasıl uyması gerektiği ile ilgili detaylar yer alıyor. Washington’ın isteği üzerine, Şam yönetiminin anlaşmaya uymaması durumunda Güvenlik Konseyi kararı ile yaptırım öngörülüyor.

Lavrov da yaptığı değerlendirmede Şam yönetiminin anlaşmanın yürürlüğe girmesinden 30 gün sonra kimyasal silahlarını şeffaf bir şekilde, BM gözlemcilerinin denetiminde imha etmeye başlayacağını söyledi. BM uzmanlarının güvenliğinden ise Şam hükümeti ve muhalefet birlikte sorumlu olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası