Ege Postası
Geri

Rusya’da 4 bin kişi şarkı söyledi, Guinness’e girdi

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde binlerce kişi birlikte şarkı söyleyerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. “Dünyanın sınırsız coşkusu” sloganıyla bir araya gelen 7’den 70’e binlerce kişi, şehri adeta konser alanına çevirdi.St....
Rusya’da 4 bin kişi şarkı söyledi, Guinness’e girdi
Haberler / Dünya
27 Mayıs 2013 Pazartesi 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya’nın St. Petersburg şehrinde binlerce kişi birlikte şarkı söyleyerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. “Dünyanın sınırsız coşkusu” sloganıyla bir araya gelen 7’den 70’e binlerce kişi, şehri adeta konser alanına çevirdi.

St. Petersburg Senfoni Orkestrasının eşlik ettiği konseri izlemek için yaklaşık 25 bin kişi, İshak Meydanı’na akın etti. Aralarında profesör, öğrenci ve işçilerin de bulunduğu 4 bin 335 kişilik koro, Orkestra şefi Vladislav Çernuşenko’nun yönetiminde ünlü parçalardan oluşan 14 şarkıyı seslendirdi. Koroya ayrıca askeri senfoniden 600 kişi eşlik etti.

Konserden önce bir konuşma yapan St. Petersburg Valisi Georgi Poltavçenko, gerçekleştirilecek olan konserin daha önce şehirde yaşanmadığını ifade etti. Seslendirilecek olan eserlerin Rusya’nın ruhuna hitap edeceğini kaydeden Poltavçenko, “Bu karma koro, şehrimizin doğum gününe armağan olsun.” ifadelerini kullandı.

Konsere eski St. Petersburg Valisi Valentina Matvienko da katıldı. Yağışlı havaya rağmen gerçekleştirilen konser yaklaşık 50 dakika sürdü. Konser organizatörleri ise, konserin Guinness rekorlar kitabına ve Rusya rekorlar kitabına girdiğini açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası