Ege Postası
Geri

SBS Sinop birincisi Boyabat Yıldız Koleji’nden

Türkiye genelinde 8 Haziran’da yapılan ve 1 milyon 127 bin 211 öğrencinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. Özel Boyabat Yıldız Koleji öğrencisi Ekrem Seyfi Demirboğa 1 yanlışla Sinop il birincisi oldu. Demirboğa,...
SBS Sinop birincisi Boyabat Yıldız Koleji’nden
Haberler / Genel
12 Temmuz 2013 Cuma 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye genelinde 8 Haziran’da yapılan ve 1 milyon 127 bin 211 öğrencinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. Özel Boyabat Yıldız Koleji öğrencisi Ekrem Seyfi Demirboğa 1 yanlışla Sinop il birincisi oldu. Demirboğa, 493,014 Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) ile birinciliği aldı. Demirboğa aldığı derece ile aynı zamanda Türkiye 539’uncusu oldu.

SBS başarılarının kendileri için klasikleştiğini ifade eden Özel Boyabat Yıldız Koleji Müdürü Erdoğan Çivici, bu yıl da okul olarak il birincisi çıkarmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Çivici, ‘‘Sinop il birinciliği çıkarmanın yanında toplam puanda da Sinop’un en başarılı okulu olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.

Bu arada, Kaymakam Bilal Bozdemir, 2013 SBS’de Sinop il birincisi olan Ekrem Seyfi Demirboğa ve beraberinde dereceye giren Özel Boyabat Yıldız Koleji öğrencilerini, makamında kabul ederek tebrik etti. Gelecekteki Türkiye’nin bu çocuklarla şekilleneceğini belirten Kaymakam Bozdemir, SBS’de başarılı olan başarılı öğrencilerin daha çok çalışıp memlekete faydalı birer birey olmaları nasihatında bulundu. Bozdemir, ‘‘İlçemizin ve ilimizin gururu oldunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Emeği geçen öğretmenlerimizi de kutluyorum.’’ dedi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Bozdemir, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sinop ve Boyabat’ın gururu olan öğrencileri, ayrıca, Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kendir de makamlarında kabul ederek kutladı. Özel Boyabat Yıldız Koleji, ortalama toplam 405.134 puanla Sinop’un en başarılı okulu oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası