Ege Postası
Geri

SDT'lerde 'kamu zararı' detayı: Soyer dönemi Sayıştay'a takıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında gerçekleşen, İzBB’de çalışan 6 bin memuru ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı sağlanamaması üzerine memurlar eyleme başladı. Memurlar sosyal denge tazminatlarını (SDT) yasal üst sınırdan istedi. Önceki dönemlerde üst sınır tarafından verilen tazminatlar sebebiyle kamu zararının ortaya çıktığı Sayıştay raporlarına yansıdı.
SDT'lerde 'kamu zararı' detayı: Soyer dönemi Sayıştay'a takıldı!
Haberler / İzmir
13 Haziran 2024 Perşembe 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında gerçekleşen, İzBB’de çalışan 6 bin memuru ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı sağlanamadı.

MECLİSİ BASTILAR

Masadan kalkan sendika ve örgütlü memurlar Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nu bastı. Meclis salonuna girmek isteyen memurlara güvenlik güçleri müdahale etti. Haziran ayı olağan meclis toplantısı eylemler gölgesinde güçlükle gerçekleştirilebildi.

“AK PARTİ’NİN FIRSATÇILIĞI”

 İzmir Büyükşehir Başkanlığı dün yaşanan olayların ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Sosyal Denge Tazminatı’nda yasal sınırı aşmama kararımıza karşı doğan memnuniyetsizlik nedeniyle, bugün mesai saatlerinde, belediye hizmet binası içinde, belediyenin ve meclisin çalışmasını engellemeyi amaçlayan eylem tamamıyla yasa dışıdır. Sorumluların zarara sebep olan eylemleri yasal inceleme altına alınacak, kanıtlar ve tutanaklar teftiş kurulunca değerlendirilecektir. Eylemler sırasında gerçekleşen meclis toplantısında belediye yönetimini memurlara yasal sınırı geçmeyen SDT teklif ettiği için eleştiren Ak Partili meclis üyelerinin fırsatçılıkları bizi şaşırtmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

SOYER DÖNEMİNDE ‘KAMU ZARARI’ ÇIKTI

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde sosyal denge tazminatlarının üst sınırdan verilmesi sebebiyle  Belediye yönetimi Sayıştay’a takıldı.  

Sayıştay raporunda, “Belediye ile sendika arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesine istinaden memurlara ödenene sosyal denge ödemelerinin Kamu Görevlileri Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara ilişkin 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem toplu sözlşemenin ‘Yerel yönetim hizmet koluna ilişkin toplu sözleşmeler’ başlıklı dördüncü bölümünün ‘Sosyal denge tazminatı’ başlıklı 1’inci maddesinin birinci fıkrası ile ‘sosyal denge tazminatı süre uzatımı’ başlıklı 6’ıncı maddesinin ikinci fıkrasına aykırı olarak tavanı aşan miktardsa ödeme yapılması sonucu oluşan 16 milyon 944 bin 73 TL kamu zararının işleyecek faizleri ile birlikte ödettirilmesine oy birliği ile karar verildi” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan raporda belediye başkanının kamu zararından sorumluğu olduğu aktartıldı.

İşte o rapor;

YASAL SINIRI KABUL ETMEDİLER!

Edinilen bilgilere göre, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası’nda örgütlü memurlar Sosyal denge tazminatlarının yasal sınır olan 8 bin TL’den verilmesi teklifi üzerine masayı yıktı. Memurların SDT’yi üst sınır olan 22 bin liradan almak istedikleri öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası