Ege Postası
Geri

SGK İl Müdürü Bilgili: Sigortasız ve kayıtdışı çalışan istemiyoruz

SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, kurum olarak sigortasız ve kayıtdışı çalışan istemediklerini bildirdi. Kayıtdışı çalışanları da kayıt altına almak için gayret gösterdiklerini ifade eden Bilgili, "SGK, 76 milyon vatandaşımıza...
SGK İl Müdürü Bilgili: Sigortasız ve kayıtdışı çalışan istemiyoruz
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, kurum olarak sigortasız ve kayıtdışı çalışan istemediklerini bildirdi. Kayıtdışı çalışanları da kayıt altına almak için gayret gösterdiklerini ifade eden Bilgili, "SGK, 76 milyon vatandaşımıza hitap eden, işveren, sigortalı ve sağlık kuruluşlarını da bünyesinde barındıran büyük bir kuruluş. İnsanların geleceğe güvenle bakabilmesi için sosyal güvenceye sahip olmaları gerekiyor." dedi.

Ege Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Memduh Sevinç, Dernek yöneticileri Hasan Boz, Ekrem Giden, Ekrem Ünal ve Seyat Demir, SGK İl Müdürü Bilgili'yi makamında ziyaret etti. Dernek Yöneticisi Boz, sektörlerinin dağınık ve disipline edilmemiş bir yapısı olduğunu, amaçlarının bu dağınıklığı gidermek olduğunu kaydederek, "Önümüzdeki dönemde Ege Bölgesi'nin değişik kentlerinde de temsilcilik açabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışanların geleceklerinin garantisini temin eden SGK'nın, işverenlerin de dostu olduğunun bilincindeyiz. Sektör olarak ekonomiye ciddi anlamda katkıda bulunuyoruz ve önemli sayıda istihdam sağlıyoruz. Bu anlamda SGK'nın da hem çalışanların hem de işverenlerin haklarını koruyan çatı kuruluş olarak sektörümüzde tam zamanlı, yarı zamanlı ya da dönemlik-günlük çalışanlarla ilgili düzenleme yapmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Dernek Başkanı Sevinç ise İzmir'de kayıtlı, evden eve sektöründe faaliyet gösteren 78 firma olduğunu ancak kayıtdışı çalışan en az 200 firma bulunduğunu aktardı. SGK'nın, kayıtdışıyla mücadelede bu durumu da gözardı etmemesi gerektiğini vurgulayan Sevinç, dernek olarak sigortasız eleman çalıştırılmaması için ilke kararı aldıklarını kaydetti.

SGK İl Müdürü Engin Bilgili de derneğin sektörü biraraya toplamak adına yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını ifade ederek, “Kayıtdışı çalışanları da kayıt altına almak için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda Ege Evden Eve Nakliyeciler Derneği ile birlikte işbirliği içerisinde projeler yürütebiliriz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası